Vilniaus miesto vadovai apžiūrėjo remontuojamas sostinės mokyklas

Vilniaus mero pavaduotojas Evaldas Lementauskas ir Savivaldybės specialistai šiandien apžiūrėjo keletą remontuojamų sostinės mokyklų – „Ąžuolo” ir Emilijos Pliaterytės pagrindines mokyklas bei Žvėryno gimnaziją. Savivaldybės atstovai domėjosi vykdomais darbais ir pasirengimu artėjantiems mokslo metams.
„Mūsų apsilankymo tikslas – pažiūrėti, kaip rengiamasi sutikti po vasaros į mokyklas grįžtančius vaikus. Atliekami dideli darbai, mokyklos tikrai pagražės. Svarbu, kad remonto darbai būtų baigti laiku, o mokslo metus pradedantiems vaikams būtų sukurtos geresnės mokymosi sąlygos”,- sakė vicemeras E. Lementauskas.

Visose apžiūrėtose mokyklose keičiami langai, remontuojamos sporto ir aktų salės, pagal poreikį remontuojami ir šiltinami stogai. Emilijos Pliaterytės pagrindinėje mokykloje taip pat šiltinamos išorinės pastato sienos, remontuojami tualetai. Kol kas dar trūksta lėšų klasių vidaus remontui.

„Ąžuolo” pagrindinės mokyklos ir Žvėryno gimnazijos remonto darbai finansuojami Vilniaus miesto savivaldybės ir Vyriausybės lėšomis, skirtomis pagal Bendrojo lavinimo ir profesinių mokyklų rekonstravimo ir aprūpinimo mokymo priemonėmis 2006–2008 metų programą. Šių dviejų mokyklų bei Antakalnio ir „Santaros” vidurinių mokyklų remontui šiemet iš viso numatyta skirti 10 mln. litų – po 2,5 mln. litų kiekvienai mokyklai. Kadangi vykdant viešuosius pirkimus dalį darbų pavyko nupirkti pigiau, sutaupytos lėšos bus skirtos papildomiems remonto darbams mokyklose atlikti.

Emilijos Pliaterytės pagrindinei mokyklai remontuoti dar praėjusiais metais buvo skirta 2,5 mln. litų Savivaldybės ir Vyriausybės lėšų. Šiemet šios mokyklos remonto darbai tęsiami įgyvendinant energijos vartojimo efektyvumo didinimo projektą, kuriam skirta 1,54 mln. litų Europos Sąjungos fondų parama.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.