„Dujotekana” traukiasi?

LŽ duomenimis UAB „Dujotekana”, įnirtingai pasipriešinusi dujų kainų reguliavimui ir per Vilniaus miesto 2-ąjį apylinkės teismą keletui mėnesių sustabdžiusi dujų kainų reguliavimo pradžią, užsiminė ketinanti iš teismo atsiimti du ieškinius iš trijų.

„Dujotekana”, advokatais pasisamdžiusi vienus brangiausių ir įtakingiausių Vilniaus teisininkų iš advokatų kontoros „Nordia Baublys ir partneriai” su Valstybine kainų ir energetikos kontrolės komisija (VKEKK) teisiasi jau nuo pavasario. Bendrovė siekia, kad nebūtų pradėtos realizuoti 2007 metų balandį Seime priimtos Gamtinių dujų įstatymo pataisos. Vilniaus miesto 2-asis apylinkės teismas patenkino „Dujotekanos” ieškinį, o Vilniaus apygardos teismas panaikino žemesnės instancijos teismo sprendimą.

Dėl šio bylinėjimosi kainų reguliavimas, kuris sumažintų gyventojų centralizuoto šildymo išlaidas, užsitęsė keletą mėnesių.

Dabar „Dujotekana” siekia įrodyti, kad 2007 liepos mėn. 31 dieną VKEKK posėdyje trečiuoju bandymu laikinoji gamtinių dujų kainų viršutinių ribų skaičiavimo metodika priimta pasibaigus komisijos įgaliojimams. Teismui skųsta ir pati metodika bei komisijos raštų teisėtumas.

UAB „Dujotekana” apskundė komisiją teismui prašydama uždrausti jai veikti komisijos vardu, nes komisijos kadencija pasibaigė dar balandį, o papildomas prezidento dekretas dėl įgaliojimų pratęsimo nepasirašytas.

Nepaisant „Dujotekanos” kaltinimų metodika priimta, paskelbta ir įsigaliojo.

Dėl kokių priežasčių „Dujotekanos” advokatai pradėjo svarstyti galimybę atsiimti ieškinius dėl dujų kainų skaičiavimo metodikos ir dėl komisijos įgaliojimų, kol kas nežinoma. Bendrovės interesus teismuose ginantis advokatas Kęstutis Švirinas paneigė, kad yra tokių ketinimų. Tačiau VKEKK teisininkė patvirtino, jog ši galimybė vakar buvo aptarta su K.Švirinu.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.