Sostinės Savivaldybėje skubos tvarka sprendžiami Nacionalinio stadiono statybos klausimai

Vilniaus miesto savivaldybėje įvyko pasitarimas dėl Nacionalinio stadiono Šeškinėje. Pasitarime dalyvavo Savivaldybės vadovai ir specialistai, Kūno kultūros ir sporto departamento prie LR Vyriausybės atstovai, Aplinkos ministerijos, Vyriausybės kanceliarijos atstovai, stadiono projektuotojai, architektai, statybos vadovai.
Atsakingų institucijų pareigūnai aptarė Nacionalinio stadiono techninio projektavimo eigą. Buvo pabrėžta, kad Nacionalinis stadionas yra šalies šimtmečio objektas, todėl labai svarbu, kad jis būtų šiuolaikiškas, atitiktų visus tarptautinius reikalavimus. Daugumos specialistų nuomone, kai kurie stadiono vidaus funkciniai dalykai, ryšys tarp stadiono vidaus ir išorės, pėsčiųjų patekimo į stadioną kelias – estakada, saugos klausimai turi būti dar kartą peržiūrėti ir įvertinti. Todėl ieškant geriausio tiek architektūrinio, tiek palankaus gyventojams sprendimo, posėdyje buvo nutarta pasitelkti užsienio šalių konsultantų patirtį – konkurso būdu pasirinkti patyrusius tarptautinius ekspertus, kurie objektyviau, iš šalies, įvertintų stadiono projektą. Posėdyje taip pat buvo aptariamas šiuo metu svarbiausias operatoriaus parinkimo klausimas.

Buvo nuspręsta sudaryti darbo grupę, į kurios sudėtį įeitų Savivaldybės Miesto plėtros, Energetikos ir ūkio departamentų, SĮ „Vilniaus planas”, UAB „Kapitalinė statyba”, Vyriausybės atstovai ir specialistai. Darbo grupė įpareigota artimiausiu metu suformuoti ekspertams užduotis, taip pat inicijuoti spartesnį Nacionalinio stadiono operatoriaus parinkimo variantą.

Planuojama, kad Nacionalinis stadionas bus universalios paskirties, su dengtomis tribūnomis, 25 tūkst. nuolatinių sėdimų vietų ir 5 tūkst. pristatomų vietų. Tikimasi, kad iki 2009 metų stadiono statyba bus baigta ir jame galės vykti šventiniai „Vilniaus – Europos kultūros sostinės 2009” ir Lietuvos vardo tūkstantmečio minėjimo renginiai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.