„Atlanto” pergalę lėmė du kapitono įvarčiai

Sekmadienį Lietuvos nacionalinės futbolo klubų asociacijos (NFKA) A lygos čempionate buvo sužaistos trejos rungtynės. Pajutę pergalių skonį Klaipėdos „Atlanto” futbolininkai išvykoje nugalėjo „Šiaulius”.

ŠIAULIAI – ATLANTAS 0:2 (0:1)

2007 m. rugpjūčio 5 d. Šiaulių miesto savivaldybės stadionas. 500 žiūrovų. Teisėjai: V. Chileckis, V. Šimkus, S. Slyva (visi iš Kauno). Įvarčiai: 9 ir 50 min. A. Petreikis – 0:2.

„Šiauliai”: G. Arlauskis, E. Pšelenskis (nuo 56 min. – V. Lapeikis), D. Lunskis (kapitonas), G. Juodeikis, A. Garuckas, M. Kuklys, M. Lukoševičius, G. Timinskas (nuo 46 min. – D. Strockis), V. Šilėnas (40 min. įspėtas), G. Butavičius, V. Tshyhanenka (nuo 46 min. – V. Raskovas).

„Atlantas”: A. Lekevičius, Z. Butkus, I. Begičius (72 min. įspėtas), B. Nesterenka, E. Užkuraitis (18 min. įspėtas), A. Petreikis (kapitonas, nuo 87 min. – D. Karmonas), M. Siličius, H. Gudelj (nuo 83 min. – R. Žvingilas), J. Deličius, D. Navikas (nuo 73 min. – D. Surblys), Dž. Toresas (57 min. įspėtas).

Per šį susitikimą „Atlantas” turėjo verstis be dviejų pagrindinių gynėjų K. Gnedojaus ir P. Šarūno. Jie rungtynes Šiauliuose turėjo praleisti dėl geltonų kortelių pertekliaus.

Užvakar pirmąkart „Atlanto” pagrindinėje sudėtyje pamatėme vienu metu aikštėje rungtyniaujančius net šešis legionierius – keturis kroatus, brazilą ir latvį.

Visi jie rungtyniavo šauniai, bet įmušant įvarčius pirmaisiais smuikais griežė lietuviai.

Daugumai futbolo aistruolių kėlė nerimą mintis, kaip atlantiečiai sužais Šiauliuose, ar jų puiki pergalė prieš „Ekraną” nebuvo atsitiktinė…

Klaipėdiečiai sekmadienį Šiauliuose įrodė, kad jie neatsitiktinai atsidūrė pergalių kelyje.

Užvakar įvarčio ilgai laukti nereikėjo. Jau 9 min. kairiu kraštu prie galinės linijos prasiveržęs D. Navikas tiksliai perdavė kamuolį komandos kapitonui A. Petreikiui, ir šis galva įmušė įvartį.

Aštuonioliktą minutę rezultatas galėjo tapti lygus. Savo baudos aikštelėje ranka sužaidė E. Užkuraitis, ir į „Atlanto” vartus buvo paskirtas baudinys. Nuo vienuolikos metrų žymos smūgiuoti ryžosi dvidešimtmetis „Šiaulių” žaidėjas M. Kuklys. Jo smūgiuotas kamuolys praskriejo šalia „Atlanto” vartų virpsto, ir rezultatas išliko nepakitęs. Beje, tai jau ketvirtasis šiauliečių nerealizuotas baudinys šį sezoną.

Kažin kaip būtų pakrypusi rungtynių eiga, jei Šiaulių futbolininkai būtų išlyginę rezultatą. Na, o po šios nesėkmės aikštės šeimininkų žaidime jautėsi šioks toks sutrikimas.

Baigiantis pirmajam kėliniui klaipėdiečiai galėjo padvigubinti rezultatą – klastingai brazilo Dž. Toreso galva smūgiuotą kamuolį sugebėjo atmušti „Šiaulių” vartininkas G. Arlauskis.

Po pertraukos „Atlanto” futbolininkai ir vėl įmušė greitą įvartį. Ir vėl sėkmingai ataką užbaigė tie patys žaidėjai – D. Navikas ir A. Petreikis. Kairiu kraštu prasiveržęs D. Navikas smūgiavo į vartus. G. Arlauskis sugebėjo tik atmušti kamuolį. Prie jo pirmasis suskubo A. Petreikis, ir rezultatas tapo 2:0.

„Atlanto” kapitonas pasižymėjo jau antrose rungtynėse iš eilės ir ketvirtą kartą šį sezoną. A. Petreikis anksčiau įvarčius pelnydavo gana retai. Na, o dabar jis „susirgo” įvarčių liga.

Beje, A. Petreikis užvakar galėjo pelnyti ir dar vieną įvartį. Tačiau jis antrojo kėlinio viduryje užmynė ant kamuolio ir praleido progą smūgiuoti iš patogios situacijos.

Reikia pasakyti, kad ir šiauliečiai turėjo keletą gerų progų pasižymėti. Tačiau jų planus sugriovė puikiai vartus gynęs A. Lekevičius.

Taigi „Atlantas” iškovojo svarbią pergalę prieš kaimyną turnyrinėje lentelėje.

Po rungtynių atlantiečių vyriausiasis treneris Vacys Lekevičius sakė: „Mes norėjome įrodyti, kad pergalė prieš „Ekraną” 5:0 nebuvo atsitiktinumas. „Šiauliai” taip pat turėjo ką įrodinėti. Ketvirtadienį jie pasiekė puikią pergalę prieš „Vėtrą” ir taip pat norėjo įrodyti, kad tai nebuvo staigmena. Mums šiose rungtynėse negalėjo padėti du pagrindiniai gynėjai. Baudinį uždirbo mūsų krašto gynėjas, kuris pagrindinėje sudėtyje rungtyniauja labai retai. Manau, kad žaidėme gerai ir laimėjome pelnytai. Užtikrintai rungtyniavo mūsų vartininkas. Manau, kad mūsų komanda atsigauna.”

„Šiaulių” vyriausiasis treneris Rytis Tavoras po rungtynių teigė: „Galbūt mūsų ekipos žaidėjams trūko šviežumo. Praeitose rungtynėse atidavėme visas jėgas. Manau, kad nuo mūsų nusisuko ir fortūna. Dabar per treniruotes turėsim ieškoti žaidėjų, kurie galėtų realizuoti baudinius.”

Čempionato lyderių – Kauno „FBK Kauno” ir Vilniaus „Žalgirio” – dvikova sekmadienį Kaune baigėsi lygiosiomis – 1:1 (1:1).

12-ą min. R. Ledesma išvedė Kauno ekipą į priekį, o 23-ią min. rezultatą išlygino J. Bursukas.

Sostinės „Vilniaus” klubas užvakar namie 2:0 (1:0) įveikė Šilutės „Šilutę”. 33-ią min. pasižymėjo V. Lukša, o 53-ią min. – Paulinjas.

Šiandien A lygoje bus sužaistos dvejos rungtynės: Vilniuje Visagino „Interas” susitiks su Marijampolės „Sūduva”, o Panevėžyje vietos „Ekranas” varžysis su Vilniaus „Vėtra”.

„Atlanto” futbolininkai kitas čempionato rungtynes žais rugpjūčio 12 dieną namie su „Interu”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.