Kijevas sprendimą dėl stojimo į NATO priims tik referendume, sakoma Regionų partijos programoje

Ukraina sprendimą dėl prisijungimo prie NATO priims tik visuotiniame referendume, teigia savo priešrinkiminėje programoje šalies prorusiška Regionų partija.
Šeštadienį Kijeve vykusiame suvažiavime šios valdančiosios partijos lyderis Ukrainos premjeras Viktoras Janukovyčius taip pat pažymėjo, jog programa nurodo, kad narystė Europos Sąjungoje (ES) ar Pasaulinės prekybos organizacijoje (PPO) nėra pats sau tikslas, bet būdas padidinti piliečių gerovę išplečiant šalies ekonomikos, mokslo ir švietimo galimybes.

Partijos programoje pritariama ir rusų kalbos pripažinimui valstybine Ukrainos kalba. „Tačiau tam dar reikia daugumos Aukščiausios Rados narių pritarimo”, – pažymima programoje.

Pirmalaikių Rados rinkimų kampanija Ukrainoje startavo ketvirtadienį. Tai pirmieji tokie rinkimai nuo tada, kai šalis perėjo prie parlamentinės valdymo formos.

Sociologai pranašauja negailestingą kovą, o apklausos rodo, kad pagrindiniai varžovai – V.Janukovyčius, buvusi ministrė pirmininkė Julija Tymošenko ir prezidento Viktoro Juščenkos šalininkų blokas nesugebės gauti paprastos balsų daugumos naujojoje Radoje, kai bus susumuoti rugsėjo 30 dieną vyksiančių rinkimų rezultatai.

Paskutinės sociologinės apklausos liudija, kad rinkėjai neabejotinai balsuos už V.Janukovyčiaus vadovaujamą Regionų partiją (30-35 proc.), Tymošenko bloką (15-20 proc.), proprezidentinį bloką „Mūsų Ukraina” (15-20) bei Komunistų partiją (4-6 proc.).

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.