Kanapės augo tarp pomidorų

Policija aptiko kanapių plantacijėlę, vešinčią šiltnamyje tarp pomidorų. Sodybos savininkai, garbaus amžiaus žmonės, tik pečiais gūžčiojo: kanapes esą pasėjęs dukters draugas. Seneliai manė, kad tai gėlytės.

Vilniaus rajono policijos pareigūnai, gavę operatyvinės informacijos apie Marijampolio kaime auginamas kanapes, patikrino gana nuošalią sodybą ir ten esančius 6 šiltnamius.

Iš pirmo žvilgsnio viskas atrodė įprastai. Šiltnamiuose sirpo pomidorai, augo agurkai. Jokių ypatingų įrengimų, lempų, ventiliacijos prietaisų, kuriuos paprastai naudoja kanapių augintojai, nebuvo matyti.

Tačiau kai kurie pomidorai atrodė ne visai taip, kaip derėtų. Paaiškėjo, kad tarp pomidorų vešliai žaliuoja kanapės. Atskirti šiuos augalus sunkoka, nes jų lapai labai panašūs. Matyt, to ir tikėjosi kanapes pasėjęs vaikinas.

Apklausti sodybos šeimininkai paaiškino, kad kanapes pasėjęs jų dukters sugyventinis. Augalai jiems jokio įtarimo esą nesukėlę – gėlytės ir tiek. Iš kur vyriškis gavęs sėklų, jie nežiną.

Tačiau netrukus pareigūnai aptiko ir sėklų pakelius. Paaiškėjo, kad jos gautos iš Olandijos. Ant pakelių užrašai „marihuana”. Įtariamasis vyriškis nenorėjo atskleisti, kas ir kaip jam parvežė ar atsiuntė kanapių sėklų. Įtikima versija, kad siunta buvo užsakyta internetu.

Vilniaus rajono policijos tyrėjas Viktoras Barbarovičius LŽ sakė, kad kanapių rasta nemažai. Tiksliau pasakyti kiek kol kas sunku.

Kanapės augo tik viename iš šiltnamių, tačiau jis gana didelis – maždaug 50 kvadratinių metrų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.