Ruošiamasi pasirašyti sutartį prieš dopingą

Prieš dopingo vartojimą, priimdami svarbius įstatymus, kovoja ne tik Europos sąjungos šalių parlamentai, bet ir patys federacijų vadovai. Pasaulio fitneso federacijos prezidentas klaipėdietis Edmundas Daubaras siekia kuo greičiau pasirašyti antidopingo sutartį.

Apie tai šiomis dienomis bus diskutuojama su mūsų mieste viešinčiais Latvijos, Lenkijos, Rusijos ir Izraelio fitneso atstovais.

„Jei pavyks susitarti, tuomet prieš varžybas sportininkai bus tikrinami, ar nevartojo dopingo. To siekiama jau pusmetį. Tikiuosi, kad pagaliau pavyks sudėlioti visus taškus”, – „Klaipėdai” sakė E.Daubaras.

Atsirado prieštaraujančių

Pasak jo, su tokiais ketinimais sutinka ne visos fitneso federacijai priklausančios šalys.

„Pasaulinio antidopingo kodekso pripažinimo klausimas federacijoje sukėlė įvairias interpretacijas ir diskusijas. Nuomonių ir argumentų būta įvairių. Padarėme išvadą, kad kai kurioms sporto pakraipoms ir kategorijoms reikia tam tikro laiko, kad tinkamai pasiruošti Pasaulinio antidopingo kodekso pripažinimui”, – pasakojo specialistas.

Tarptautinė fitneso federacija skiriama į dvi veiklos kryptis: fitneso (tie, kurie prieš dopingą) ir kultūrizmo (kurie nesutinka pasirašyti sutarties).

Anksčiau vykusiame kongrese buvo nutarta, kad fitneso veikla susidės iš trijų krypčių: iš vaikų „Fit-kid”, „Modelio fitneso” bei aerobinio vyrų ir moterų fitneso kategorijų.

Pripažinus antidopingo kodeksą, visus šių grupių sportininkus būtų galima tikrinti dėl dopingo vartojimo. O sučiupus piktnaudžiaujant neleistinais preparatais, būtų galima imtis itin griežtų priemonių, net pašalinti iš federacijos ir diskvalifikuoti iki gyvos galvos.

Likusioms fitneso ir kultūrizmo sporto pakraipoms duotas dvejų metų terminas pasiruošti Pasaulinio antidopingo kodekso pripažinimui.

Išskiriant abi fitneso ir kultūrizmo sporto vystymo pakraipas, nuspręsta oficialiai įregistruoti tarptautinę sporto organizaciją WBBF, kuri atstovaus visoms likusioms pakraipoms ir kategorijoms ir imsis kongrese numatytos veiklos.

Kiti svarbūs klausimai

Be antidopingo klausimo, susitikime su užsienio šalių sporto atstovais E.Daubaras derins rudenį vykstančių pasaulio mėgėjų ir profesionalų fitneso čempionatų organizacinius klausimus.

„Fit-Kid”, „Aerobinio fitneso” ir „Modelių fitneso” pasaulio čempionatas vyks lapkričio 17 dieną Vilniuje. Tuo tarpu 2007 metų profesionalų pasaulio čempionatą jau kitą (lapkričio 18) dieną taip pat Vilniuje rengs WBBF federacija.

Be viso to, bus svarstoma, kaip surengti ir sukviesti kuo daugiau garbių užsienio svečių į garsiojo tarptautinio „Gintarinio prizo” turnyro keturiasdešimtmečio jubiliejų (vyks pavasarį). Šiandien gerai žinomas pasaulyje „Gintarinio prizo” pirmasis turnyras vyko Klaipėdoje 1968 metais. Šis turnyras – tai seniausios pasaulyje tradicinės reguliariai organizuojamos tarptautinės varžybos.a

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.