Darbe gyvenusiai Klaipėdos muzikinio teatro vadovei skirtas papeikimas

Aktorių poilsiui skirtus kambarius savo butu pavertusiai ir ten apsigyvenusiai Klaipėdos muzikinio teatro vadovei Audronei Žigaitytei-Nekrošienei pareikštas papeikimas.

Tokią nuobaudą valstybei priklausantį turtą asmeniniams interesams naudojusiai teatro vadovei skirti nusprendė kultūros ministras Jonas Jučas, pranešė Kultūros ministerija.

Apie teatro patalpose gyvenančią ir nuomos bei komunalinių mokesčių nemokančią vadovę Kultūros ministerijai liepos pabaigoje pranešė Klaipėdos muzikinio teatro profsąjungos nariai.

Reaguodamas į teatro darbuotojų skundą, kultūros ministras sudarė komisiją susidariusiai situacijai ištirti. Klaipėdoje apsilankę komisijos nariai nustatė, jog pareiškime pateikta informacija yra teisinga.

Patalpos, kuriose buvo apsigyvenusi A.Žigaitytė-Nekrošienė, teatro buhalterijoje įvardintos kaip aktoriams skirti poilsio kambariai. Viename kambaryje yra darbo stalas, šaldytuvas, foteliai, sofa, staliukas. Kitame kambaryje – dvi lovos. Patalpose įrengta ir dušo kabina.

Pati A.Žigaitytė-Nekrošienė neneigė gyvenanti teatre. Tarnybinį patikrinimą atliekančiai komisijai ji aiškino Klaipėdoje neturinti gyvenamojo ploto, o nuomotis butą jai esą per brangu.

Klaipėdos muzikinio teatro vadovės ir kolektyvo santykiai įtempti buvo ir anksčiau.

Sausio mėnesį kultūros ministrui bei Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komitetui buvo įteiktas 58 muzikinio teatro darbuotojų pasirašytas viešas pareiškimas, kuriame teigiama, jog teatre vyraujant nuolatinei įtampai, nepakantumo atmosferai ir baimei, neįmanomas visavertis darbas bei kūryba ir prašoma atkreipti dėmesį į nerimą keliančius faktus, susijusius su teatro vadovės veikla.

Protestuodami prieš, jų manymu, autoritarinį A. Žigaitytės-Nekrošienės vadovavimą, teatro artistai Vilniuje vykusių gastrolių metu taip pat surengė protesto akciją, nors spektaklių nenutraukė.

A. Žigaitytė-Nekrošienė tuomet atmetė protestuotojų kritiką, sakė pasigedusi konstruktyvių problemų iškėlimo ir teigė nematanti savo darbo trūkumų.

Jau du dešimtmečius veikiančio teatro kolektyvą šiuo metu sudaro 250 darbuotojų. Kompozitorė ir muzikos kritikė A. Žigaitytė-Nekrošienė teatrui vadovauja antrus metus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.