Tenisininkai kortuose išsidalijo prizus

Daugiau nei tris savaites vykusi nemokama sporto stovykla „Vasaros trimestras” pritraukė kelis šimtus Klaipėdos jaunųjų krepšinio, teniso, futbolo ir boulingo mėgėjų. Vieni treniravosi ir tiesiog linksmai leido laiką, o kiti dar ir pasivaržė tarpusavyje bei išsidalijo medalius.

Įspūdingą turnyrą surengė lauko teniso entuziastai (iniciatorius šalies senjorų čempionas Adolfas Krizonis).

60 jaunųjų tenisininkų, susiskirstę į 4 grupes, išsiaiškino asmeninių varžybų ir porų nugalėtojus. Aikštyne lyg žuvis vandenyje jautėsi Lukas Kuraitis, kuris be vargo įveikė visus konkurentus. Antroji vieta atiteko Adelei Narmuraitei. Trečias liko Sergejus Semeniukas.

Tarp duetų sau lygių neturėjo seserys Lina ir Adelė Namuraitės.

Vakar 74-erių lauko teniso sporto specialistas A.Krizonis ir jo kolega 77-erių Karatonis Paivinas, prieš įteikdami čempionams prizus, pasivaržė su jaunimu ir įrodė, kad dar turi parako.

„Legendinė dvikova: patirtis prieš jaunystę”, – šypsodamasis „Klaipėdai” sakė senjoras.

Pašnekovas, kuris profesionalu tapo be jokių trenerių pagalbos (treniravosi tik asmeniškai), teigė, kad mūsų mieste lauko teniso treniruotes įvairiose vietose lanko per 500 vaikų.

„Lauko tenisas – pasaulyje populiarus, tik apmaudu, kad Lietuvoje nesulaukiame sporto funkcionierių paramos. Viskas tik krepšiniui, o kitos sporto šakos – pamirštos”, – apgailestavo senjoras.

Kelis metus tarp bendraamžių neturintis sau lygių vyras sakė, kad lauko tenisu susidomėjo atsitiktinai.

„22 metus dirbau mėsos kombinate. Išėjęs iš darbo po kurio laiko pastebėjau, kad tunku, tuomet nusipirkau raketę ir pradėjau trankyti kamuoliuką į sieną. Kartą, netoli Skulptūrų parko mušinėjant į sieną į kiemą išbėgusi moteris pradėjo šaukti: „Ar baigsi čia triukšmą kelti?”. Nuo to laiko susiradau aikštyną ir stengiuosi kasdien pajudėti”, – šypsodamasis pasakojo A.Krizonis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.