R.Federerio pamokos R.Berankiui – neįkainojamos

Vienuolika dienų treniravęsis su pajėgiausiu pasaulyje tenisininku šveicaru Roger Federeriu septyniolikmetis Ričardas Berankis vakar sugrįžo iš Jungtinių Arabų Emyratų.

Į Dubajuje R.Federerio komandos surengtą treniruočių stovyklą Ričardas buvo išvykęs su nuolatiniu savo palydovu – treneriu Remigijumi Balžeku. Vilniaus oro uoste juos pasitiko artimiausi žmonės: Ričardą – sūnaus išsiilgę tėveliai Jelena ir Igoris Berankiai, o R.Balžekas, pasisveikinęs su sūnumi Arūnu, čiupo į glėbį metukų ir dviejų mėnesių anūką Arną. Nors iš Jungtinių Arabų Emyratų karščių Vilniuje pateko į vėsią darganą, atvykėliai nenuliūdo. Jie dar ilgai gyvens parsivežtais įspūdžiais, kurie, pasak R.Balžeko, neįkainojami. Beveik dvi savaites bendravęs ir žaidęs su R.Federeriu Ričardas gavo didžiulį energinį užtaisą.

Oro uoste pirmieji R.Berankio įspūdžiai apie viešnagę Dubajuje buvo tokie: „Man labiausiai imponavo Roger paprastumas. Nors prieš kiekvieną treniruotę labai jaudinausi, paskui įtampa atlėgdavo, nes R.Federeris sudarydavo tokią jaukią atmosferą, kad nejučia pradėdavau galvoti tik apie tenisą.”

O štai kaip pažintį su šveicaru apibūdino R.Balžekas: „Jis išties yra pirmo ryškumo žvaigždė – R.Federeris išsilavinęs, kultūringas, linksmas, labai komunikabilus ir paprastas. Labai paprastas. Didybė ir arogancija jam – svetimi dalykai. Kai po treniruotės apipuldavo vaikai – jis visiems pasirašydavo, su visais, kurie paprašydavo, fotografuodavosi. Per treniruotes jis puspenktos valandos taip intensyviai žaisdavo, kad belikdavo tik stebėtis jo pajėgumu. Laimė, Ričardas buvo vienas iš trijų jo treniruočių partnerių, antraip mums būtų buvę riesta. Apskritai įspūdžių – daugybė. Ir tik gerų. Tačiau jie turi susigulėti.”

Jau kitą savaitę R.Berankis Vilniuje dalyvaus tradiciniame Prezidento taurės turnyre. Tad, šiandien pailsėjęs, rytoj vėl patrauks į aikštelę treniruotis. Tačiau žaidimo kokybė po R.Federerio pamokų, ko gero, bus jau kiek pasikeitusi.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.