Moterų krepšinio rinktinė liko be A.Bimbaitės

Nuo antradienio Lietuvos moterų krepšinio rinktinės kandidatės Europos čempionatui pradėjo rengtis Druskininkuose, kur merginos jau pradėjo treniruotes su kamuoliu. Deja, stovykloje yra ir blogų naujienų – Senojo žemyno pirmenybėse mūsiškėms negalės padėti gynėja Aušra Bimbaitė.

Kaip „Lietuvos žinioms” pasakojo rinktinės vyriausiasis treneris Algirdas Paulauskas, medikų konsiliumas Vilniaus TEO ekipos gynėjai neleido vykti į Europos čempionatą. Manoma, jog 24 metų 179 cm ūgio A.Bimbaitė į aikštę galės grįžti tik gruodį.

Balandį kelio raiščių traumą patyrusi Aušra su komandos draugėmis dalyvavo pirmoje treniruočių stovykloje Palangoje, o visoms žaidėjoms persikėlus į Druskininkus, A.Bimbaitė atvyko į Vilnių, kur atliks reabilitaciją pagal specialiai jai sudarytą programą.

„Dar bus kelios konsultacijos, bet paskutinė mums buvo negailestinga – medikai pasakė, kad Aušra negalės pradėti treniruotis anksčiau nei gruodį, – apgailestavo treneris. – Tad reikia atsisakyti minties, kad vyks su mumis į Europos čempionatą.”

A.Paulauskas pasakojo, jog Druskininkuose merginos jau ims į rankas kamuolį, nes rugpjūčio viduryje mūsiškėms teks namie žaisti kontrolines rungtynes su lenkėmis ir ukrainietėmis.

Apie fizinio parengimo stovyklą Palangoje vyriausiasis rinktinės treneris štai ką papasakojo: „Svarbiausia, kad išvengėme traumų. Merginos dirbo maksimaliai, atmosfera – puiki. Tad ir nuotaika gera.”

Pasak A.Paulausko, apie galutinį dvyliktuką, kuris atstovaus Lietuvai Europos čempionate Italijoje (rugsėjo 24-spalio 7 dienomis), kalbėti dar labai anksti. „Kaip galima išbraukti vieną ar kitą kandidatę dabar, jei iki šiol jos tik miške bėgiojo ir neturėjo rankose kamuolio? Viskas paaiškės pamačius, kaip krepšininkės atrodo aikštelėje. Visos rinktinės kandidatės komandoje bus iki paskutinės akimirkos. Galutinė sudėtis paaiškės prieš pat kelionę į Italiją.”

Druskininkuose, pasak A.Paulausko, merginos mokysis puolimo taktikos. „Reikia, kad žaidėjos viena kitą bent kiek pažintų aikštelėje, nes mūsų laukia rungtynės, – kalbėjo strategas. – Reikia, kad žaidėjos bent žinotų, kur ir kada bėgti aikštelėje. Pagal tai spręsime apie jų galimybes.”

Druskininkuose treniruojasi keturiolika krepšininkių: Rima Valentienė, Milda Sauliūtė, Vaida Zagurskytė, Sandra Valužytė, Ela Briedytė, Kristina Vengrytė, Lina Brazdeikytė, Irena Vizbarienė, Eglė Šulčiūtė, Gintarė Petronytė, Agnė Čiudarienė, Vita Kuktienė, Rasa Žemantauskaitė ir Irma Raugaitė. Penkioliktoji kandidatė Iveta Marčauskaitė JAV treniruojasi individualiai.

Rugpjūčio 11 dieną Lietuvos moterų rinktinė Vilniuje žais kontrolines rungtynes su Ukrainos nacionaline komanda, 12 dieną mūsiškių varžovės bus lenkės, po to lietuvės dar sykį jėgas išbandys su ukrainietėmis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.