Parduotuvės daiktų saugykloje – narkotikai

Policija Vilniuje sulaikė du vaikinus, įtariamus narkotikų platinimu. Kvaišalų saugyklą jie buvo įsirengę parduotuvės „Ryga” daiktų saugojimo spintelėje.

Antakalnio gatvėje, 61 numeriu pažymėtame name įsikūrusioje parduotuvėje „Ryga”, kaip ir visose didesnėse parduotuvėse, yra įrengtos spintelės pirkėjų daiktams saugoti. Parduotuvės darbuotojos jau senokai įtarė, kad viena iš spintelių yra naudojama ne daiktams pasidėti. Ji nuolat būdavo užrakinta, rakto niekada nebūdavo. Tačiau darbuotojos gan dažnai matydavo šią spintelę atrakinančius ir užrakinančius jaunuolius. Parduotuvėje jie nieko nepirkdavo. Kilus įtarimams, kad spintelė naudojama ne pagal paskirtį, darbuotojos ryžosi ją atidaryti.

Spintelę atidarius buvo rastas vokas, adresuotas vienam vilniečiui. Apie radinį parduotuvės darbuotojos pranešė policijai. Į „Rygą” atvykę sostinės 5 policijos komisariato pareigūnai voką atplėšė ir jame rado baltos spalvos miltelių. Įtariama, kad tai gali būti heroinas. Tiksliai bus galima pasakyti tik gavus specialistų išvadas. Pareigūnų manymu, jo voke galėjo būti maždaug 10 dozių.

Kai buvo rastas įtartinas vokas, pareigūnai parduotuvėje surengė pasalą. Liepos 25-osios pavakare pasirodė du jauni vyriškiai ir iš karto pasuko įtartinos spintelės link. Vienas jų rankoje laikė raktą. Vos jiems atidarius spintelės dureles, policininkai abu sulaikė. Paaiškėjo, kad vienas sučiuptųjų – 23 metų A.T. – policijai labai gerai žinomas. Už vagystes jis teistas jau 9 kartus. Būtent jo pavardė ir buvo užrašyta ant voko. Antrasis – 22 metų V.T. – į policijos akiratį iki šiol nebuvo patekęs.

Abu vaikinai ne tik patys vartoja narkotikus, bet, kaip įtariama, juos ir platina. Manoma, kad spintelėje rasti narkotikai buvo skirti parduoti.

Gali būti, kad tai ne vienintelis atvejis, kai parduotuvėse esančios spintelės naudojamos ne pagal paskirtį. Policijos pareigūnai prašo parduotuvių darbuotojus būti itin atsargius. „Šiuo atveju iš pradžių buvo atrakinta spintelė, o tik po to iškviesta policija. Pirmiausia reikia kviesti pareigūnus. Gal ten bomba, ką gali žinoti?”, – LŽ sakė Vilniaus 5 policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo skyriaus viršininkas Igoris Polikša.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.