Tėvas sumušė nenorėjusius vogti vaikus

Lazdijų rajono gyventojas savo mažylius verčia vogti maistą iš kaimynų, o uogauti ar grybauti išsiruošusi vaikų mama už leidimą eiti į mišką sugyventiniui privalo palikti 5 litus.

Lazdijų rajono policijos komisariate pastarosiomis dienomis pradėti du ikiteisminiai tyrimai dėl vaikų sumušimo. Dviejų mažamečių sumušimu įtariamas Sergejus Bondarevas sulaikytas dviem paroms.

47 metų Kučiūnų seniūnijos Miškinių kaimo gyventojas S.Bondarevas 7 metų sūnų ir 9-erių dukrą sumušė todėl, kad vaikai nepakluso liepimui vogti. Tai brolis su seserimi papasakojo seniūnijos ir Vaiko teisių apsaugos tarnybos (VTAT) darbuotojoms. Pats S.Bondarevas policijos pareigūnus tikino vaikus mušęs už nepaklusnumą.

Pasak seniūnijos socialinės darbuotojos Virginijos Bakšienės, jau senokai Miškinių ir aplinkinių kaimų gyventojai skundžiasi, kad minėti vaikai vagia daržoves iš daržų ir šiltnamių, išmelžia karves.

Kai žmonės, neapsikęsdami nuolatinių vagysčių, pradėjo vis dažniau nutverti nedorai besielgiančius vaikus, paaiškėjo, kad vogti liepia tėvas. Tačiau įbauginti mažamečiai ilgokai slėpė, kad atsisakę vogti gauna į kailį.

Anksčiau už vagystes teisto S.Bondarevo ir 10 metų jaunesnės jo sugyventinės Marinos Kalinovos šeima įrašyta į probleminių šeimų sąrašus. Ir vyras, ir moteris nevengia taurelės, todėl pagrindinės šeimos mėnesio pajamos – pašalpos už vaikus (104 litai) – jiems į rankas neišmokamos.

„Sergejus yra tingus ir agresyvus žmogus. Marina dar stengiasi varganą šeimos biudžetą papildyti uogaudama ir grybaudama, o jis savęs neapsunkina tokiais rūpesčiais. Negana to, sugyventinė, norėdama eiti į mišką, privalo palikti 5 litus, kad sėdėdamas namie galėtų nusipirkti butelį svaigalų”, – pasakojo V.Bakšienė.

Sumušti vaikai iš karto buvo nuvežti į Lazdijų ligoninę, o iš ten, suteikus pagalbą, pervežti į „Marijampolės vaiko tėviškės namus” Avikilų kaime.

VTAT spręs, kokių priemonių imtis, kad vaikai daugiau nepatirtų smurto. „Tikiuosi, kad situacija šioje šeimoje pagerės, nes ir

Marina jau pavargo gyventi su dažnai ir prieš ją ranką pakeliančiu draugu. Ji žadėjo iškeldinti iš namų ten neregistruotą sugyventinį ir pradėti gyventi normaliai”, – teigė V.Bakšienė.

Kitas pranešimas apie smurtaujantį tėvą užregistruotas Prapuntų kaime. Čia neblaivus ir agresyvus vyras sumušė paauglį sūnų, kai šis bandė jį apraminti.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.