Būtina kurti palankias darbo sąlygas ir plėsti jaunimo galimybes įsidarbinti, sako V.Adamkus

Daugėjant moksleivių, kurie per atostogas nori užsidirbti, prezidentas Valdas Adamkus atkreipė dėmesį į nepilnamečių įsidarbinimo galimybes ir problemas.
Antradienį V.Adamkus lankėsi Jonavos baldų gamybos įmonėje ir Bukonių seniūnijoje, kur jaunimas įsidarbina pagal viešųjų darbų programą – tvarko ir prižiūri aplinką.

„Jauni žmonės, pajutę savo rankomis uždirbtų litų vertę ir pamatę atsakingą darbdavių veiklą, kloja pamatus būsimai profesinei veiklai. Toks darbas ne tik duoda jų šeimoms papildomų pajamų, bet ir padeda išspręsti daugelį jaunimo socialinių ir užimtumo problemų”, – sakė V.Adamkus.

Kaip pranešė prezidento spaudos tarnyba, šiemet į teritorines darbo biržas kreipėsi apie 16 tūkstančių moksleivių. Maždaug pusė jų atliks viešuosius darbus, kurie organizuojami pagal savivaldybių programas.

Prezidentas teigiamai įvertino jaunimo įtraukimą į šias programas, nes tokiu būdu ugdomas bendruomeninis jausmas, skatinama rūpintis tvarka savo gyvenamojoje aplinkoje.

Jonavos savivaldybėje apskritojo stalo diskusijoje V.Adamkus su Socialinės apsaugos ir darbo bei Švietimo ir mokslo ministerijų, Vaiko teisių apsaugos tarnybos, Darbo biržos, darbo inspekcijos atstovais ir darbdaviais aptarė jaunimo darbo situaciją. Prezidentas atkreipė dėmesį, kad turi būti stebima ir kontroliuojama, ar vaikai nedirba nelegaliai, ar nėra išnaudojami.

Susitikime pabrėžta, kad plečiant jaunimo galimybes įsidarbinti, privaloma kurti palankias darbo sąlygas ir rūpintis darbo priežiūra bei sauga, nes, prezidento nuomone, labai svarbu, kad pirmoji darbo patirtis būtų pozityvi.

„Pirmieji nusivylimai ir džiaugsmai gali turėti didelės įtakos jauno žmogaus požiūriui į darbą ir profesinę veiklą Lietuvoje”, – sakė V.Adamkus.

Susitikime taip pat kalbėta apie galimas įstatymų pataisas, kad būtų sudarytos kuo geresnės sąlygos per vasaros atostogas įdarbinti jaunimą, suteikti lengvatų jų darbo užmokesčiui, stiprinti darbo saugos priežiūrą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.