Nameliams ant ratų nėra vietos

Nors į pajūrį atvyksta vis daugiau turistų su kelioniniais autobusiukais, bet vietos, kur juos pasistatyti, nėra. Šalia Klaipėdos yra tik du paprasti kempingai Karklėje ir Giruliuose. Tiesa, Nida turi vieną kempingą, pritaikytą ir nameliams ant ratų.

Nėra specialių aikštelių

Pasak Klaipėdos turizmo informacijos centro darbuotojos Linos Markauskienės, su nameliais ant ratų atostogas daugiausiai renkasi užsieniečiai. „Populiarumas tikrai didelis. Žmonės atvažiuoja iš užsienio ir teiraujasi, kur galėtų pasistatyti kelioninius autobusiukus”,- pasakojo L.Markauskienė. Šiuo metu Klaipėdoje specialiai šioms transporto priemonėms pritaikytų stovėjimo aikštelių, kempingų nėra. „Atvažiavusiems kelioniniais autobusiukais mes siūlome apsistoti Karklėje esančiame kempinge „Žiogelis”, Giruliuose, buvusiame Žuvėdros” kempinge arba transporto priemonę pasistatyti didesnėse mokamose automobilių aikštelėse”,- kalbėjo turizmo informacijos darbuotoja.

Šiuose kempinguose už parą kelioninio autobusiuko savininkui teks mokėti apie 35 litus. Didelį susidomėjimą pigesne nakvyne rodo ir dviračiais keliaujantys turistai.

Vyksta į turus po Baltijos šalis

Smiltynės perkėloje birželio mėnesį buvo į abi puses perkelta 840 namelių ant ratų, gegužę – 302. Mokestis už kelioninio autobusiuko perkėlimą yra 110 litų. Pasak perkėlos pervežimų skyriaus viršininkės Eglės Šimkienės, kelioninių autobusiukų sezonas prasideda nuo gegužės. Balandį perkelta tik 10 namelių ant ratų, žiemą būna po 1-4 kelioninius autobusiukus.

Turizmo informacijos centro direktorė Romena Savickienė teigė, kad atsiranda vis daugiau keliaujančių su nameliais ant ratų. „Šiais metais padaugėjo turistų iš Olandijos, Vokietijos. Jie dažniausiai kelioniniais autobusiukais daro didelius turus per visas Baltijos šalis. Paskui vyksta į Skandinaviją”,- aiškino R.Savickienė.

Turizmo informacijos centro direktorė teigė, kad Klaipėdai labai reikalingas kempingas su visais patogumais. „Giruliai tam būtų tinkamiausia vieta”,- mąstė R.Savickienė.

Nida turi aikštelę

Neringos turizmo informacijos centro specialistė Silvija Gedgaudaitė gyrėsi, kad Nida turi specialiai kelioniniams autobusiukams pritaikytą kempingą. Jame yra 40 vietų. Paros mokestis yra 50-55 litai už namelį ant ratų, ir po 15 litų už apsistosiančius asmenis. Kelioninius autobusiukus nuo 9 valandos vakaro iki ryto galima palikti ir prie jūros, šalia šiaurinio įvažiavimo kelio esančioje automobilių stovėjimo aikštelėje. „Padaugėjo apskritai žmonių keliaujančių su palapinėmis. Taip yra pigiau, todėl kempingas visada būna pilnas”,- pastebėjo S.Gedgaudaitė.

Daugiau Kuršių nerijoje specialių stovėjimo aikštelių nėra nameliams ant ratų. Juodkrantėje juos stato tiesiog automobilių stovėjimo aikštelėje.

Paklausa viršija pasiūlą

Kelioniniais automobiliais ir gyvenamosiomis priekabomis prekiaujančios įmonės „Arūšta” vadybininkė Rūta Bartkutė pasakojo, kad šiuo metu jie nuomoja 15 tokių transporto priemonių. Nuomos kaina vienai parai svyruoja nuo 200 iki 490 litų. Šių transporto priemonių nuoma ir pardavimu įmonė užsiima jau trečią sezoną.

„Paklausa didesnė už pasiūlą. Visi kelioniniai autobusiukai

užimti iki vasaros pabaigos”,- sakė R.Bartkutė. Ji pastebėjo, kad dauguma klientų yra lietuviai, kurie su nameliais ant ratų vyksta į užsienį atostogauti. Antroje vasaros pusėje pastebimas ir vokiečių, šveicarų, austrų susidomėjimas kelioninių autobusiukų nuoma.

R.Bartkutė minėjo, kad nors nameliai ant ratų ir gyvenamosios priekabos nėra pigios, jų šį sezoną „Arūšta” jau pardavė daugiau nei dešimt. Kelioninių autobusiukų kainos priklauso nuo transporto priemonės įrangos, suteikiamo komforto. Namelius ant ratų galite įsigyti nuo 160 tūkstančių litų. Yra ir prabangių, kurie kainuoja iki pusės milijono litų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.