Žydrūnas Savickas – vėl stipriausias

Po traumos pasveikęs stipriausias planetos žmogus Žydrūnas Savickas neleido žiūrovams, kurių susirinko apie tūkstantį, suabejoti jo pergale per Klaipėdoje surengtą galiūnų „Grand Prix” etapą.

Akivaizdi persvara

Iš Biržų kilęs tvirtuolis laimėjo net keturias rungtis iš šešių, o dviejose buvo antrasis. Žmogus kalnas surinko 58 taškus ir beveik dešimčia taškų aplenkė artimiausią persekiotoją estą Andrusą Murumecą – 48,5.

Trečiąją vietą užėmęs suomis Janė Ilikainenas surinko 40,5 tšk.

Lietuviui ir kitiems dviem prizininkams atiteko atitinkamo dydžio taurės. Apie piniginius prizus nebuvo kalbama.

Margas būrys

Į Klaipėdą rungtyniauti atvyko dešimt stipruolių: trys lietuviai – Ž.Savickas, panevėžietis Vilius Petrauskas ir marijampolietis Darius Miškelis, du suomiai – Janės – Kolemainenas ir Ilikainenas, estas A.Murumecas, latvis Agris Kazelnikas, lenkas Robertas Ščepanskis, islandas Benediktas Magnusonas ir švedas Andersas Johansonas.

Jau pirmosios rungties metu nekaip pasijautė islandas. Svečias antrąją rungtį praleidęs, dar bandė dalyvauti trečiojoje, tačiau čia B.Magnusonas galutinai apsisprendė pasitraukti iš varžybų.

Rezultatus ligoninėje sužinojo ir suomis J.Kolemainenas.

Vamzdžiai

Lyg mankšta galiūnams buvo pirmoji rungtis – keturių vamzdžių (150, 180, 225, 250 kg) pervertimas. Ž.Savickas juos pervertė lyg pūkelius – per 23 sek. Gerai šioje rungtyje pasirodęs V.Petrauskas buvo antrasis – 34 sek. Suomis J.Ilikainenas buvo lėtesnis dar dviem sekundėmis.

Net keturi stipruoliai neįstengė perversti ketvirtojo vamzdžio.

Apolono ašis

155 kg Apolono ašis labiausiai klausė šios rungties pasaulio rekordininko Ž.Savicko. Jis ašį su ratais iškėlė aštuonis kartus. Septynis kartus turėjo jėgų iškelti estas A.Murumecas, šešis – suo-mis J.Ilikainenas.

Jau po dviejų rungčių išryškėjo lyderiai – šie trys galiūnai. Jie iki varžybų pabaigos neleido kažkuriam iš dalyvių įsisprausti tarp jų.

„Lagaminai”

Du „lagaminus”, labiau panašius į balonus 30 m greičiausiai nunešė estas A.Murumecas – 11 sek. Kartu su juo rungtyniavęs Ž.Savickas atsiliko sekunde ir buvo antrasis.

Vėl gerai pasirodęs V.Petrauskas tarpsnį įveikė per 14 sek. Panevėžietis Klaipėdoje rungtyniavo nestabiliai. Po sėkmingos rungties, kitoje gaudavo nulį, todėl į prizininkų trejetą patekti jis nesitikėjo.

Štanga su burbulais

310 kg štangą, kurios galuose buvo ne sunkiosios atletikos diskai, o metaliniai burbulai labiausiai klausė būsimųjų prizininkų – Ž.Savicko (štangą atkėlė ir nugarą ištiesė 10 kartų), A.Murumeco ir J.Ilikaineno (po 9).

Akmenys

Per priešpaskutinę rungtį penki akmenys (110, 125, 140, 160 ir 182,5 kg) turėjo atsidurti skirtingo aukščio lanke.

Vėl greičiausias buvo Ž.Savickas – 22 sek. Tik sekundę jam pralaimėjo V.Petrauskas. 28 sekundes sugaišo A.Murumecas.

Estafetė

Ją sudarė dvi rungtys: naščiai ir padanga. Greičiausiai 375 kg naščius 30 metrų nunešė ir 350 kg padangą aštuonis kartus pervertė latvis A.Kuzelnikas – 50 sek. Dvi sekundes jam pralaimėjo Ž.Savickas, keturias – A.Murumecas.

Galutinė rikiuotė

Ž.Savickas surinko 58 taškus, A.Murumecas – 48,5, J.Ilikainenas – 40,5.

Kiti stipruoliai užėmė tokias vietas: 4.A.Kuzelnikas – 38,5; 5.V.Petrauskas – 37; 6.R.Ščepanskis – 32,5; 7.A.Johansonas – 26; 8.D.Miškelis – 23; 9.J.Kolemainenas – 12; 10.B.Magnusonas – 3.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.