JAV padidins karinę paramą Izraeliui ir apginkluos sunitiškas Persijos įlankos šalis

Izraelio ministras pirmininkas Ehudas Olmertas sekmadienį pranešė, kad Jungtinės Valstijos sutiko gerokai padidinti karinę pagalbą žydų valstybei.
Pasak Izraelio premjero, jo paskutinio susitikimo su JAV prezidentu George’u W.Bushu (Džordžu V.Bušu) metu buvo suderintas priemonių paketas, kurį realizavus Vašingtonas Izraelio saugumui finansuoti skirs 25 proc. daugiau lėšų, ir artimiausią dešimtmetį jos viršys 30 mlrd. dolerių (76 mlrd. litų).

„Tai reiškia, kad Jungtinių Valstijų karinė parama Izraeliui padidės daugiau kaip 25 procentais”, – sakė jis savaitiniame kabineto posėdyje.

Izraelio premjeras pridūrė, kad šios priemonės yra nepaprastai svarbus šalies saugumo elementas.

E.Olmerto pareiškimas nuskambėjo po šeštadienių publikacijų laikraštyje „The New York Times”, kur remiantis neįvardytais aukštais administracijos pareigūnais buvo pranešta, kad Vašingtonas planuoja parduoti dideles ginkluotės siuntas Saudo Arabijai ir kitoms Persijos įlankos šalims padidėjus susirūpinimui dėl potencialios Irano keliamos grėsmės.

Šių sandorių apimtis per ateinantį dešimtmetį gali siekti 20 mlrd. dolerių (50,5 mlrd. litų), pažymi šaltiniai, kurie priduria, kad atitinkami susitarimai bus aptariami per kitą savaitę numatytus JAV valstybės sekretorės Condoleezzos Rice (Kondolizos Rais) ir gynybos sekretoriaus Roberto Gateso (Roberto Geitso) vizitus į Persijos įlankos šalis.

Diskusija šiuo klausimu Kongrese dar tik prasidėjo, todėl per šias keliones jokių pareiškimų nesitikima, tačiau laikraščiai rašo, kad Saudo Arabija derybose gali tikėtis „oras-oras” klasės raketų, labai tikslių valdomų aviacijos bombų, naujų karo laivų, taip pat galimybės modifikuoti savo naikintuvų aviaciją.

JAV ginklų pirkėjais, be Saudo Arabijos, gali tapti Bahreinas, Kuveitas, Omanas, Kataras ir Jungtiniai Arabų Emyratai.

Šio sandorio esmė, pažymi jie, – stiprinti arabų sunitų valstybių ginkluotąsias pajėgas vykdant strategiją neutralizuoti didėjančią grėsmę, kurią regionui kelia Irano šiitai.

Tuo tarpu stebėtojai konstatuoja, kad Baltieji rūmai gerai supranta susirūpinimą, kurį ši idėja gali sukelti JAV Kongrese esantiems Saudo Arabijos valdžios kritikams turint galvoje pastarosios įtaką įvykiams Irake.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma .

2 atsiliepimai į "JAV padidins karinę paramą Izraeliui ir apginkluos sunitiškas Persijos įlankos šalis"

  1. Amerikos pilietis

    IDIOAS, ZMOGZUDYS, ZYDU MYLETOJAS, BUSH ir CHANY, YRA Amerikos parazitai. Jie nieko nesiskiria nuo Stalino, Hitlerio ir kitu zmogzudziu. Gal neuzilgo tas Irako karas baigsis ir tie du zmogzudziai bus teisami mirties bausme. Pasaulis turi zinoti, kad Amerika dar tokio prezidento per 237 metus nera turejusi. Dabar net sarmata pasisakyti, kad esi amerikietis.
    Amerikoje zydai yra labai nemegiami ir antisemetizmas labai dideja.
    Lietuviai, neisileiskite i Lietuva zydu. Jau dabar kai buvau Lietuvoje matesi ir girdejosi zydu reikalavimai susigrazinti nekilnojama turta, kuris jiems neprikauso. Ir tie zydai, kurie reikalauja yra is Amerikos New York miesto. Neleiskite jiems rodytis televizijoje, kalbeti per radija, spauzdinti ju uzsakomuosius straipsnius ir neleiskite jiems demonstruoti gatvese. Tik tokiu budu galite juos kontroliuoti ir isvengti to ka jie daro Amerikoje. Jie valdo Amerikos valdzia zmoniu pinigais. Pinigai yra duodami Izraeliui is pilieciu mokesciu, o mokesiai Amerikoje yra labai auksti.Europoje jau tokia klaida yra padariusi Voketija.
    Mes amerikieciai tikemes, kad naujai isrinktas prezidentas nepataikaus zydams ir nerems Izraelio pinigais ir ginklais, kuriais kiekviena diena yra nuzudomi simtai zmoniu.

  2. D.P.

    Zydai yra didziausi pasaulio kenkejai. Kodel amerikieciai leidzia Amerikos valdziai remti Izraeli???????Zydai dar ir dabar kiekviena diena per radija ar televizija prisimena holikosta, bet neigia fakta, kaip jie ziauriai nuzude tukstacius palestinieciu per viena nakti, kurie jau nuo karo nukenteje gyveno stovykloje.
    Koia ziauri yra Amerikos valdzia!!!!!!!
    Vis zydu ir negru daugeja Amerikos valdzioje.Amerikos jau nera tos, kokia buvo po antrojio pasaulinio karo. Is Rusijos, Lenkijos, dabar Latvijos visi zydai bega i Amerika ir Voketija.
    Galvoju, kada ta Amerika nubus…….????

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.