Popiežius paragino branduolinę energiją naudoti tik taikiems tikslams

Popiežius Benediktas XVI sekmadienį paragino siekti, kad nebūtų platinami masinio naikinimo ginklai, ir teigė, jog branduolinės technologijos turėtų būti naudojamos tik taikiems tikslams.
Vasaros rezidencijoje Italijos kalnuose popiežius priminė tikintiesiems, jog Tarptautinė atominės energetikos agentūra prieš pusę šimtmečio buvo įkurta tam, kad skatintų taikų branduolinio mokslo naudojimą.

„Pokyčiai pasaulyje per pastaruosius 50 metų parodė, su kokiais sunkumais susiduria žmonija, todėl dabar svarbiausia laikytis įsipareigojimų neplatinti branduolinių ginklų”, – maldininkų miniai, susirinkusiai prie vasaros rezidencijos netoli Romos, kalbėjo pontifikas.

„Be to, privalu vykdyti branduolinį nusiginklavimą ir propaguoti taikų branduolinių ginklų naudojimą, gerbiant gamtą ir nepamirštant pačių skurdžiausių tautų”, – sakė jis.

Benedikto XVI pastabos nuskambėjo tuo metu, kai Jungtinės Valstijos ir jų sąjungininkės kaltina Iraną, kad jis urano sodrinimo programą plėtoja tam, kad susikurtų branduolinį ginklą.

Iranas šiuos kaltinimus atmeta ir tvirtina, jog urano sodrinimo programa jam reikalinga tik taikiai energijos gamybai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.