Atvyksta muzikos stilių chameleonai „De phazz”

Lietuvoje koncertuos viena žymiausių „rūgštinio džiazo” grupių pasaulyje „De phazz”. Vakarietiškos muzikos kultūros dvelksmą bus galima justi jau rugsėjį, kai „De phazz” surengs gyvą pasirodymą sostinės pramogų ir laisvalaikio centre „Forum Palace”.

„Jų fenomenas tas, jog įtinka tiems, kas nekenčia „popso”, džiazo ar net hiphopo. Jų muzika – visų minėtų stilių mišinys”, – taip apie legendinę „De phazz” grupę šiandien kalba muzikinio pasaulio kritikai.

Anot jų, šios vokiečių grupės muzikos stilius atsiduria tarsi nesvarumo būklėje. Muzikantų kūryboje yra polinkio į drum and bass stilių, nors ankstesniuose grupės kūriniuose buvo naudojama daugiau house ir techno stiliaus elementų. Grupės vokalistė Barbara dainuoja šarsono stiliumi (prancūziška kabareto versija).

Iš tiesų „De phazz” kuriamas stilius gana skirtingas. Net patys muzikantai nesiryžta tiksliai įvardyti kūrybos keliais žodžiais. Tačiau muzikos kritikai patikslina: „De phazz” groja chill out stiliaus lengvą atpalaiduojančią muziką. Labiausiai juntama džiazo įtaka, vis dėlto jų kūryboje susipina hiphopo, soul, latin, drum’n’bass, popmuzikos elementai. Visa tai įvardijus keliais žodžiais, atsakymas apie jų stilių būtų toks: mišinys, kuriame vyraują „rūgštinio džiazo” kompozicijos.

Kritikai ir grupės gerbėjai „De phazz” renginiams negaili gražių atsiliepimų. Tai madinga muzika, tenkinanti jaunimo muzikos kaprizus. Jų koncertas kaskart pamažu perauga į įspūdingą šou, kuris, pasak grupės narių, reikalingas tam, kad publika nenuobodžiautų, kai scenoje niekas nedainuoja.

Daugumoje spaudos apžvalgų akcentuojama, jog vokiečių pranašumas – gyvi pasirodymai bei puikus vokalas, o instrumentines vietas skoningai užpildo nuplikęs trombonininkas ir „išprotėjęs” būgnininkas.

Grupės gerbėjus galima suskirstyti į dvi grupės. Tai menininkai – dailininkai, fotografai, dizaineriai. Užsukę į Vilniaus dailės akademijos kūrybines dirbtuves tikrai išgirsite ir „De phazz” kūrinius.

Kita šios muzikos klausytojų kategorija – turtingi žmonės, kurie klausosi visų brangiai mokamų didžėjų ir jų leidžiamų muzikos albumų. Greta „De phazz” jų fonotekoje rastumėte ir, pavyzdžiui, prancūzo DJ Stephane’o Pompougnaco, kuris nuolat leidžia lounge stiliaus rinkinius „Hotel Costes”, taip pat ir „Cafe del Mar”, „Buddha Bar”.

Tokius „cinkelius” leidžia garsūs klubai, kokteilių barai, paplūdimio kavinės, prabangūs restoranai, viešbučiai. „Cafe del Mar” – tai Ibisos saloje esanti kavinė, o „Buddha bar” viena madingiausių užeigų Niujorke, Paryžiuje ir dar keliuose didžiuosiuose miestuose esantys azijietiškos virtuvės barai, kuriuose nuolat lankosi kino, teatro ir sporto įžymybės.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.