„M2Invest” apie naujo kino centro statybą „Lietuvos” kino teatro vietoje informuos interneto svetainėje

Liepos 25 dieną nekilnojamojo turto investicijų bendrovė „M2 Invest” atidarė interneto svetainę www.geraskinas.lt. Vilniaus miesto bendruomenė ir kino mėgėjai svetainėje ras naujausią informaciją apie nepriklausomo kino centrą, įsikursiantį naujajame pastate Pylimo g. 17, buvusio „Lietuvos” kino teatro vietoje.

Įmonė „M2 Invest” parengė naujo gyvenamojo pastato su komercinėmis patalpomis ir kino centru projektą. Bendras trijų aukštų su mansarda pastato plotas bus 7 600 kvadratinių metrų. Nepriklausomo kino centras įsikurs atskirame apie 700 kvadratinių metrų korpuse. Dviejose šiuolaikiškai įrengtose kino salėse tilps 280 žiūrovų.

Nepriklausomo kino centro partneriai yra režisierius Arūnas Matelis ir kūrybinė grupė „Nominum”, Šiaurės šalių kino forumas „Scanorama” ir jo direktorė Gražina Arlickaitė, VšĮ „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009”. Čia bus rodomi nekomerciniai Lietuvos ir užsienio vaidybiniai ir dokumentiniai filmai, rengiami festivaliai ir konkursinės programos. Kino centras kaups filmų archyvą, kino literatūrą, organizuos edukacines programas. Jame veiks kino kavinė, savo vietą turėtų rasti ir kino mėgėjų klubas.

„Dedame visas pastangas, kad vilniečiai čia ir toliau galėtų žiūrėti gerą kiną, o miestas turėtų šiuolaikišką erdvę kultūros renginiams. Iki 2009 m., kai Vilnius bus Europos kultūros sostinė, lieka vis mažiau laiko. Tikimės, kad miesto valdžia nedels ir duos žalią šviesą projektui, kurį aktyviai remia kino bendruomenė”, – sako projekto investuotojos UAB „M2 Invest” generalinis direktorius Dalius Kaveckas.

Naujajame kino centre jau planuojami konkretūs renginiai. Čia bus demonstruojama projekto „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009” kino programa. Kino mėgėjų lauks kino festivalis „Kertant Europą”, geriausių Baltijos šalių filmų ir kino menininkų konkursas „Naujasis Baltijos kinas”, geriausių Europos dokumentikos darbų programa „Dokumentika be sienų”, renginys „Europos kino akademija Lietuvoje” ir kiti.

Bendrovė „M2 Invest” aktyviai remia kino kultūrą. Nuo 2005 metų ji bendradarbiauja su nekomercinio kino centru „Skalvija” ir padeda stiprinti techninę bazę. Nuo 2006 m. gruodžio mėnesio bendradarbiaujama su Lietuvos kinematografininkų sąjunga, siekiant kasmet išrinkti ir apdovanoti reikšmingiausius Lietuvos vaidybinius, dokumentinius ir animacinius filmus. Šiemet įmonė padėjo pristatyti vaidybinį filmą „Nuodėmės užkalbėjimas” ir pasaulinės šlovės nusipelniusį Arūno Matelio dokumentinį filmą „Prieš parskrendant į Žemę” Lietuvos žiūrovams.

Projekto įmonės akcininkės yra Didžiosios Britanijos ir Airijos investuotojų valdoma įmonė UAB „Cinema Scotland”, valdanti 90 proc. akcijų, ir nekilnojamojo turto investicijų kompanija UAB „M2 Invest”, kuriai priklauso 10 proc. akcijų. „M2 Invest” yra atsakinga už projekto įgyvendinimą.

Šių metų birželio 14 d. Vilniaus apygardos administracinis teismas atmetė projekto oponentų skundą dėl detaliojo plano patvirtinimo pagrįstumo. Teismas nerado jokio teisėto pagrindo ginti pareiškėjų teises ir nustatė, kad Vilniaus apskrities viršininko administracija detaliajam planui pritarė teisėtai, nepažeisdama jokių ginčytų procedūrų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kinas su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.