Susimokėjote už elektrą? Išjungs

Net jeigu reguliariai atsiskaitote už suvartotą elektros energiją, nenustebkite, jeigu grįžusiems iš atostogų paaiškės, kad elektra išjungta.

Keičiantis namo elektros tiekėjui ir keičiant elektros apskaitos prietaisus elektros pirkimo ir pardavimo sutarties su naujaisiais elektros tiekėjais dėl tam tikrų priežasčių laiku nepasirašiusiems gyventojams kurį laiką teks pagyventi be elektros.

Antai Rytų skirstomieji tinklai (RST) iš bendrovės „Fabeta” neseniai perėmė elektros tiekimą kelių Vilniuje esančių bendrabučio tipo namų gyventojams tiesiogiai. Nepasirašiusiems sutarčių su naujaisiais elektros tiekėjais gyventojams elektra buvo išjungta ir dar neįjungta iki šiol.

Vilnietis Arūnas, laikinai gyvenantis į Airiją išvykusių giminaičių bute, LŽ pasakojo esąs priverstas nuo šio pirmadienio maistą laikyti kaimynų šaldytuve, praustis žvakių šviesoje, o knygas skaityti prie žibalinės lempos – beveik savaitę į butą netiekiama elektra.

„Pirmadienį namie išjungė elektrą. Kaip vėliau sužinojau iš kaimynų, visame name nuo liepos 17 dienos keičiami elektros apskaitos prietaisai. Deja, apie tai nebuvau informuotas. Kaimynai sakė, kad laiptinėje matė priklijuotą pranešimą, bet kiekvienas gyventojas individualiai nebuvo įspėtas dėl galimo elektros nutraukimo”, – pasipiktinimo neslėpė Arūnas.

Dalis gyventojų liko be elektros

Dėl nesudarytų sutarčių su naujaisiais elektros tiekėjais galimybės naudotis apšvietimu, šaldytuvu, skalbimo mašina ir kitais elektriniais prietaisais šiuo metu neturi ne vienas Vilniuje esančių bendrabučių gyventojas.

Į tamsius namus grįžta ir ilgesniam laikui išvykusieji atostogauti arba dirbti į užsienį.

„Dalis gyventojų, kurie yra išvykę vasarai arba jų patalpos išnuomotos, dar nėra sudarę sutarčių su Rytų skirstomaisiais tinklais. Diduma bendrabučio tipo namų gyventojų pateikė RST prašymus prijungti prie skirstomųjų tinklų. Jiems buvo parengti nuosavybės ribų aktai ir sudarytos elektros pirkimo ir pardavimo sutartys”, – LŽ teigė RST viešųjų ryšių specialistas Donatas Bagdonas.

Į tokią nemalonią padėtį gali patekti ir tie žmonės, kurie nekreipia dėmesio į skelbimus laiptinėse. Mat kai elektrą ketinama išjungti už skolas, pranešimai siunčiami individualiai, o dėl naujos sutarties sudarymo gyventojams tiesiog pakabinamas bendras pranešimas.

Įjungs per dieną

„Tuose namuose gyventojų labui vietoje bendro skaitiklio buvo nuspręsta rengti atskirus. Žmonės nuolat skundžiasi, kad visi bendrai turi mokėti už elektros energiją ir kartais suma siekia 60 litų. Jų įsitikinimu, tiek jiems tikrai nepriklauso mokėti. Dabar visi mokės už tiek elektros energijos, kiek suvartoja”, – LŽ sakė daugiabučių namų priežiūra užsiimančios įmonės „Fabeta” dispečerė Dana Mačionienė. – Jei buto savininkai yra išvykę ir palikę butą kitų asmenų priežiūrai, savininkas laikinai bute apsistojusiam asmeniui turi atsiųsti įgaliojimą reikalingiems dokumentams gauti.”

Darbų vadovas, kuris rūpinasi skaitiklių įvedimu šiame name, LŽ sakė negalįs padėti, kol savininkas nepasirašys sutarties su elektros tiekėjais. „Jau ne vienas gyventojas skundėsi, kad nuo pirmadienio gyvena be elektros”, – minėjo jis.

RST viešųjų ryšių specialistas sakė, kad patalpų nuomininkai, gyvenantys išsinuomotuose būstuose, turėtų atvykti į RST Vilniaus miesto šiaurinį klientų aptarnavimo skyrių, kur su jais bus sudarytos elektros pirkimo ir pardavimo sutartys.

„Sutartis jie gali sudaryti savo vardu, tačiau turi pateikti raštišką savininko sutikimą (galima atsiųsti faksu), jei turi, pateikti patalpų nuomos sutartį”, – dėstė D.Bagdonas.

Jo žodžiais, elektros tiekimas tiems gyventojams, kurie kreipėsi į RST ir sudarė elektros pirkimo ir pardavimo sutartis, bus atnaujintas per vieną darbo dieną, ir nereikės papildomų išlaidų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.