Šiaulių sporto arena paliko gerą įspūdį

Pastatę 75,5 mln. Lt kainavusią sporto areną, šiauliečiai savotiškai nušluostė nosį Klaipėdai ir Kaunui, miestams, kurie iki šiol negali galutinai apsispręsti dėl panašių sporto ir pramogų rūmų.

Į trečiadienį surengtas iškilmes buvo pakviesti ir Klaipėdos sporto vadovai – miesto Kūno kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Irenijus Zaleckis ir pavaduotojas Ignas Pocius.

„Klaipėda” pakalbino iš Saulės miesto grįžusį I.Pocių, kokį įspūdį paliko šiauliečių statinys, ko galime pasimokyti ir kokių klaidų nekartoti.

– Grįžau kupinas puikių įspūdžių, – sakė I.Pocius. – Dėl unikalaus išorinio holografinio stiklo rūmų spalvų gama keičiasi priklausomai nuo saulės skaistumo ar apniukusio dangaus. 250 tūkst. kubinių metrų tūrio, apie 19 metrų aukščio rūmai iš išorės neatrodo slegiančiai.

Viduje – jokios pompastikos: atviros konstrukcijos, ventiliacijos vamzdžiai.

Atsistojus į arenos vidurį, yra jauku. Teko būti didelėse arenose. Ten pasijauti nykštuku arba žaidėjai tampa jais.

Ypač svarbu – Šiauliuose patogu žiūrėti iš įvairiausių vietų. Gerai sutvarkytos sėdėjimo vietos, todėl regėjimo kampai nekelia diskomforto.

Visų patalpų neapžiūrėjome, nes atidarymo iškilmių organizatoriai turėjo ir taip daug reikalų.

Kurią nors dieną mes, klaipėdiečiai, susiję su būsimosios arenos mūsų mieste statyba, važiuosime šią areną apžiūrėti nuodugniai.

Ar nebuvo to, kas nepatiktų? Mano nuomone, arenoje per daug pilkos ir juodos spalvos, o kitokių „kabliukų” nemačiau.

Bendra informacija

Arena buvo pastatyta per 1,5 metų. 49 mln. Lt arenos statybai buvo gauta iš Europos sąjungos fondų, 8,5 mln. Lt skyrė Lietuvos vyriausybė, likusią sumą investavo Šiaulių savivaldybė. Kitąmet dalį pinigų miesto valdžia tikisi atgauti, nes Vyriausybė pažadėjo papildomai paremti Šiaulių sporto arenos statybą. Arenoje sporto renginių metu tilps apie 5 tūkst., koncertų metu – apie 7 tūkst. žiūrovų.

Pirmajame 5 aukštų pastate bus įkurta pagrindinė salė, kurioje vyks krepšinio, teniso, tinklinio varžybos, koncertai. Antrame arenos aukšte kasdien veiks viena kavinė, o renginių metu papildomai bus atidaryti 6 maitinimo taškai. Trečiame ir ketvirtame aukštuose bus įkurta ir mažesnė sporto salė, tinkanti vietinio lygio varžyboms, taip pat treniruoklių sporto klubas, pirčių kompleksas, konferencijų salė, biurams skirtos patalpos.

Įdomu pastebėti, kad pas šiauliečius pasisemti patirties taip pat atvyks ir padebesiais skrajojantys – grandiozinius rūmus norintys statyti kauniečiai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.