Jūros šventė – džiaugsmas kišenvagiams

Praėjusios Jūros šventės metu uostamiesčio policijoje užregistruotų nusikaltimų suvestinėse buvo gausu pranešimų apie iš kišenių ar rankinių dingusius daiktus.

Patirtis rodo, kad uostamiesčio kišenvagiai iš savo turto nesaugančių šventės dalyvių dažniausiai pagrobia dokumentus, mobiliojo ryšio telefonus ir pinigus. Pastebima tendencija, kad pastaruoju metu Jūros šventėse darbuojasi ne tik vietiniai, bet ir nemažai iš kitų Lietuvos vietovių atvykusių tamsaus gymio nusikaltėlių moterų.

Kišenvagiai dažniausiai pagrobia rankinėse, maišeliuose ar išorinėse drabužių kišenėse neatsargiai laikomus uostamiesčio gyventojų ar svečių daiktus. Tokie nusikaltimai paprastai vykdomi ten, kur yra didelis žmonių susibūrimas, kur vyksta šventiniai renginiai.

daugiausiai pranešimų apie kišenvagystes uostamiesčio policijos pareigūnai gauna iš silpnosios lyties atstovių.

Nuo kišenvagių nukenčiantys vyrai savo piniginių ar telefonų beveik visada pasigenda išorinėse drabužių kišenėse. Ypač nesaugios yra užpakalinės kelnių kišenės, nes iš jų labai lengva ištraukti piniginę, dokumentus ar telefoną.

Tačiau yra ir tokių kišenvagių, kurie sugeba virtuoziškai greitai bei nepastebimai skutimosi peiliuku perpjauti moteriškos rankinės ar plastikinio maišelio šoną ir po to „apšvarinti” auką.

Tarybiniais laikais didelę patirtį turintys kišenvagiai taip sėkmingai pjaustydavo ne tik rankines, bet ir užsižiopsojusių gyventojų švarkų ar net paltų kišenes.

Pastaruoju metu apie tokios rūšies kišenvagystes tenka išgirsti vis rečiau.

Beje, nutverti kišenvagį su įkalčiais – ypač sunku.

Kišenvagiai darbuojasi arba pavieniui, arba grupelėmis. „Grupiniai” šio „amato” specialistai paprastai būna pasiskirstę vaidmenimis. Vienas jų ištraukia iš nužiūrėtos aukos kišenės piniginę ir perduoda ją atokiau stovinčiam sėbrui, šis trečiajam, o po to visi skubiai, tačiau nesukeldami aplinkinių įtarimo, atsitraukia. Net jei kas nors ir pastebėtų, kad iš kišenės pradingo piniginė, pas įtariamąjį jos jau neberastų.

Pagal įstatymus be įkalčio kišenvagio neapkaltinsi.

Kišenvagiais dažniausiai tampa asocialūs asmenys, narkomanai bei čigoniško kraujo turintys Klaipėdos gyventojai. Tokie nusikaltėliai dažniausiai pasitenkina tik kur nors turgavietėje ar autobuse iš užsižiopsojusio miestiečio ar namų šeimininkės krepšio ištraukta pinigine su keliolika litų.

Todėl į Jūros šventę atvykę miesto svečiai ir patys miestiečiai neturėtų prarasti budrumo, kad nesuteiktų džiaugsmo kišenvagiams.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.