T.Vaitkus siūlo minti pedalus federacijos vadovams

Dėl traumos iš prestižiškiausių dviračių lenktynių „Tour de France” pasitraukęs geriausias Lietuvos dviratininkas Tomas Vaitkus teigia, kad jis turi pakankamai Tarptautinės dviračių sporto federacijos (ICU) reitingo taškų, jog ši federacija jam suteiktų kelialapį į Pekino vasaros žaidynių dviračių plento varžybas.

„Galiu, bet nevažiuosiu į žaidynes, – vakar lyg kirviu kirto dviratininkas. – Kad vėl šlovę pasisavintų kiti. Taip buvo, kai laimėjau pasaulio jaunimo čempionatą. Garsusis specialistas Narsutis Dumbauskas puolė trimituoti, kad jis mane paruošė.

T.Vaitkui pikta dėl šio specialisto, beje, klaipėdiečio, dergiančio savo lizdą, melo. „N.Dumbauskas paskleidė, kad per porą metų mes važiuojame tik sekunde greičiau. Anksčiau 4 km įveikdavome per 4 min. 9 sek., po poros metų – per 4 min. 8 sek. Kodėl jis nepasakė, kad pasaulio taurės etapą laimėjome įveikę šią distanciją per 4 min. 4 sek. Šis laikas pasaulio pirmenybėse būtų garantavęs medalius.

T.Vaitkus teigė, kad jau ankstesniais metais klaipėdiečiai Lietuvos dviračių sporto federacijai (LDSF) uždirbo nemažas sumas, kurias ICU už jų rezultatus pervedė į LDSF sąskaitą.

„Kodėl aš jiems turiu uždirbti pinigus, kai jie su mumis žmogiškai nesikalba – retoriškai klausė T.Vaitkus. – Man labiausiai gaila jaunųjų komandos draugų, su kuriais mes daug ko žaidynėse pasiektume.”

Anot sportininko, pastarosiomis dienomis LDSF nutraukusi šalies vyrų dviračių treko pasiruošimą žaidynėms ir tuo pačiu finansavimą, pati pripažino, kad jos paskirtasis treneris Edmundas Peseckis nesugebėjo suburti ir paruošti pajėgios komandos.

„Jeigu jis geras treneris, tai ko jis žvalgosi į Klaipėdos stovyklą, – pečiais traukė T.Vaitkus, – iš didelio būrio Lietuvos dviratininkų galėjo paruošti net dvi komandas žaidynėms.”

Geriausias šalies dviratininkas neatsižada treko. Pasaulio taurės etapuose, ko gero, gins kurios nors profesionalios užsienio komandos spalvas.

Pasak T.Vaitkaus, jam jau tiek metų, jog nebesinori jaunatviškai rizikuoti: „Kiekvienos varžybos už Lietuvą – rizika gauti traumą. Turiu komandą, turiu darbą, už ką gaunu pinigus.”

Dviratininkas pasiūlė minti pedalus patiems federacijos vadovams.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.