Rusija Irano atominę elektrinę paleis kitų metų pradžioje, praneša ITAR-TASS

Rusija Irano pirmąją atominę elektrinę paleis kitų metų pradžioje, sakė Rusijos užsienio reikalų viceministras Sergejus Kisliakas, kurio žodžius ketvirtadienį cituoja ITAR-TASS.

Jo komentaras prieštarauja rusų subrangovo trečiadienį padarytam pareiškimui, kad nėra galimybių paleisti elektrinę iki 2008 metų rudens.

Rusija Bušehro atomine elektrine naudojosi kaip santykių su Teheranu svertu.

Maskvos ir Teherano santykiai šiemet atšalo po ginčo dėl praleistų mokėjimų už šios elektrinės Irano pietvakariuose statybą.

S.Kisliakas išreiškė viltį, jog visi ekonominiai ir techniniai aspektai bus sureguliuoti ir nesutrukdys baigti AE statybos darbų.

„Mes kupini ryžto siekti, kad Bušehro AE statyba būtų baigta ir ji pradėtų veikti. Šiuo metu

iškilusi problema yra ne politinio, bet ekonominio ir techninio pobūdžio”, – pabrėžė jis.

Diplomatas pranešė, kad įsiskolinimo problemą šiuo metu sprendžia ūkio subjektai.

„Problema ta, kad mūsų kolegos iraniečiai įsipareigojo tam tikromis dalimis nustatytu laiku apmokėti paslaugas, kurias šiai elektrinei teikia Rusijos statybininkai. Ir čia iškilo didelių nesklandumų. Todėl išėjo taip, kad mūsų kompanija turėjo kredituoti šią statybą, nors to nebuvo planavusi”, – paaiškino S.Kisliakas.

„Dabar vyksta konsultacijos, ir aš tikiuosi, kad ūkio subjektams pavyks visa tai sureguliuoti. Bet. šiaip ar taip, paleisti šios elektrinės iki šių metų pabaigos tikrai nepavyks. Greičiausiai tai įvyks šiek tiek vėliau, kitąmet”, – sakė diplomatas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.