Daugiausia Europoje uždirba „Renault” vadovas

JAV žurnalas „Fortune” sudarė daugiausia uždirbančių Europos kompanijų vadovų sąrašą. Pirmąją vietą jame užėmė Prancūzijos automobilių gamintojos „Renault” vadovas Karlosas Gosnas (Carlos Ghosn). Per metus jis uždirba 45,5 mln. JAV dolerių. Į šią sumą neįeina jo atlyginimas Japonijos kompanijoje „Nissan”.

Antroje vietoje atsidūrė taip pat Prancūzijos kompanijos – „L’Oreal” – vadovas Žanas Polis Agonas (Jean-Paul Agon).

Iš viso į daugiausia uždirbančių Europos kompanijų vadovų dvidešimtuką pateko dešimties Prancūzijos kompanijų vadovai. Lyginant su jais, kitose Europos šalyse kompanijų vadovai uždirba gerokai mažiau.

Į sąrašą pateko tik trys italai, du britai ir du šveicarai. Prancūzų sąraše yra daug todėl, kad šioje šalyje kompanijos priedus vadovams labai dažnai moka akcijų opcionais, pavyzdžiui, iš visos K. Gosno atlyginimo sumos 43 mln. JAV dolerių sudarė opcionai.

Iš viso 20 daugiausia uždirbančių Europos kompanijų vadovai per praėjusius metus uždirbo 59 proc. daugiau nei prieš metus.

Tyrimą žurnalas „Fortune” atliko bendradarbiaudamas su Didžiosios Britanijos kompanija „Board-Ex”. Tyrimo metu paskaičiuoti atlyginimai, opcionai ir priedai, neskaičiuojant ilgalaikių skatinimo priemonių, kurios priklauso nuo įmonės veiklos rezultatų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.