Garsioji iliuzionistė sumainys aukso žiedus

Žymiausia šalies magė ir įspūdingų eksperimentų dalyvė Diana Gaičiūnaitė neria į šeimyninį gyvenimą. Rugpjūčio viduryje moteris išteka. Tačiau iliuzionistė žada dar ne kartą savo triukais stebinti Lietuvą ir visą pasaulį.

Druskininkietę, magijos teatro „DiArchy” artistę D.Gaičiūnaitę pastaruosius keletą metų lydi įspūdingi laimėjimai. 29 metų moteris prieš dvejus metus kartu su broliu Arvydu Gaičiūnu ledo kube išbuvo 63 val. 31 min. ir 15 sekundžių. Taip buvo pagerintas amerikiečio Davido Blaine’o pasiektas pasaulio rekordas. Tarsi to būtų negana, iliuzionistai šiemet ryžosi dar įspūdingesniam eksperimentui „Gyvi be oro”. Prieš porą mėnesių panirusi po vandeniu D.Gaičiūnaitė nekvėpuodama išbuvo 11 min. ir 7 sek., jos brolis kiek ilgiau – beveik 16 minučių.

Puota be pompastikos

Nors šie eksperimentai atėmė daug laiko ir jėgų, tai nesutrukdė žymiajai iliuzionistei ruoštis vestuvėms. Jau netrukus, rugpjūčio viduryje, moteris ilgamečiam gyvenimo draugui, statybų bendrovės vadovui Virgilijui Dirmai ištars „taip”. Pora konkrečių vedybų planų neatskleidė, tačiau užsiminė, kad jokios pompastiškos ceremonijos nebus.

„Susitarėme, kad didelės vestuvių puotos nekelsime. Dalyvaus tik artimiausi žmonės. Dar net tiksliai medaus mėnesio nesuplanavome”, – LŽ pasakojo būsimoji nuotaka.

Lemtinga Dianos ir Virgio pažintis įvyko aukštai danguje – skrendant lėktuvu. Nors abu vienas kitą pažinojo dar nuo vaikystės, nes gyveno toje pačioje laiptinėje, būdami vaikai kartu žaidė kieme. Tačiau likimas juos tikrai draugystei suvedė vėliau. „Pamenu, skridau po atostogų Egipte, o Diana – iš gastrolių. Išgirdęs lietuviškai šnekant užkalbinau. Apsikeitėme telefonais ir lėktuvui nusileidus Vilniuje išsiskyrėme. Tačiau jau kitą dieną susitikome Druskininkuose, savo namo kieme. Buvau apstulbęs, bet pamaniau, kad taip ir turėjo nutikti, mat jiedu su broliu – iliuzionistai”, – lemtingą pažinties akimirką su šypsena prisiminė būsimas jaunikis V.Dirma.

Išskirtinė profesija nesutrukdė

Jaunas verslininkas neslėpė, kad draugauti su iliuzioniste iš pradžių nebuvo įprasta, netgi sunku. Mat vaikinas turėjo prisitaikyti prie neįprasto antrosios pusės gyvenimo būdo. Tačiau Virgilijus prisipažino, jog po daugelio draugystės metų net negali įsivaizduoti, kad galėtų gyventi su kitos profesijos moterimi. V.Dirma juokavo, kad magiška Dianos veikla jį tiesiog užbūrė.

Pora jau kurį laiką gyvena Druskininkų pakraštyje esančiame jųdviejų baigiamame statyti nuosavame name. Šalia stūkso miškas, todėl tvyro visiška ramybė. Ideali vieta pabėgti nuo miesto triukšmo. „Mūsų nevilioja triukšmingi vakarėliai. Galbūt todėl, kad toks mano darbas. Nuolatiniai pasirodymai viešumoje ir privačiuose renginiuose atima daug jėgų ir laiko, todėl geriausiai pailsiu grįžusi čia, į namus šalia pušyno”, – sakė garsioji magijos teatro „DiArchy” artistė.

Cirke nuo mažens

D.Gaičiūnaitės gyvenimas nuo pat vaikystės susijęs su cirku. Ji gimė profesionalių cirko artistų šeimoje. Kaip ir brolis Arvydas, nuo mažens su tėvais važinėjo iš miesto į miestą, kuriuose šie gastroliavo. Repeticijos ir pasirodymai cirko arenoje nuo ankstyvos vaikystės padėjo Dianai 1997 metais gauti Valstybinės cirko ir estrados meno akademijos diplomą Maskvoje. Laikui bėgant Diana tapo svarbiausia brolio partnere magijos teatre.

Egzotiška magijos šou grupė „DiArchy” susikūrė 1991 metais. Brolis ir sesuo Arvydas ir Diana – jau trečioji Gaičiūnų karta. Dinastijos pradininkas – buvęs privataus lietuvių cirko „Oktava” akrobatas, ekvilibristas Antanas Gaičiūnas. Jo sūnus Arvydas, dabartinis teatro direktorius, žmona, sūnus ir dukra – visi profesionalūs, diplomuoti artistai, baigę Maskvos valstybinę cirko ir estrados meno akademiją.

„DiArchy” teatras po visą pasaulį keliauja jau 16 metų ir lankėsi 34 pasaulio šalyse. Egzotiškiausios – Indija, Kataras, Vietnamas, Laosas, Sirija, Japonija, Kuveitas.

Itin sėkmingas artistams buvo 1993-iųjų Tarptautinis iliuzionistų festivalis Gdynėje, kur buvo laimėta pirmoji vieta. Po metų – „Grand Prix” kasmetiniame Tarptautiniame fokusininkų brolijos suvažiavime Paryžiuje. Jie buvo tik treti fokusininkai istorijoje, nusipelnę šios garbės. Vėliau „Grand Prix” pelnytas Prahoje, Berlyne, aukso medalis Vienos magijos festivalyje.

„DiArchy” – glaudaus dueto trupės pavadinimas išvertus iš anglų kalbos reiškia dvivaldystę. Artistams šis žodis patiko ir todėl, kad Di pirmosios Dianos vardo raidės, Ar – Arvydo, o chy (tariama či) – abiejų pavardės vidurys.

Po ledu

Vis dėlto labiausiai brolis ir sesuo išgarsėjo 2005 metais, kai plačiajai visuomenei surengė įspūdingą šou užsišaldydami lede. Ištvėrę ilgiau nei 63 valandas, magai Arvydas ir Diana nedelsiant buvo nuvežti į Klaipėdos jūrininkų ligoninės reanimaciją, tačiau ilgiau, nei reikia laiko tyrimams atlikti, ligoninėje pasilikti nenorėjo. Tris paras ledo luite praleidusių brolio ir sesers savijauta po eksperimento buvo normali. Tąsyk pasaulinio rekordo siekusių iliuzionistų eksperimentas sudomino ir Rusijos estrados žvaigždę – į Palangą pasveikinti lietuvių netikėtai atvyko dainininkas Filipas Kirkorovas. Iš ledo išėję Arvydas ir Diana buvo pasitikti audringais Palangoje susirinkusios didžiulės minios plojimais ir šūksniais. Žmonės šaukė „šaunuoliai”. Tačiau atsirado skeptikų, kurie ir tada spėliojo, kaip magai sugebėjo tiek laiko išbūti lede. Stebuklu patikėjo ne visi, nors Gaičiūnai po eksperimento atrodė sušalę ir pavargę, eidami svirduliavo.

Kai nuo magų užsišaldymo buvo praėjusios 47 valandos, Diana pasijuto prastai, ir kilo abejonių, ar ji galės toliau likti lede. 29 metų moteris jautė didelį nuovargį, jai skaudėjo kojas. Tąkart televizijos transliacijas vedusi Daiva Tamošiūnaitė įkalbinėjo Dianą nerizikuoti sveikata ir leisti ją išlaisvinti, tačiau ji nepakluso. „Arvydas man padės, aš liksiu”, – tuomet nenusileido Diana ir dar maždaug 16 valandų tęsė eksperimentą.

Pagerino pasaulio rekordą

Vietoj nenustygstantys žymiausi šalies iliuzionistai Gaičiūnai po šio eksperimento gana greitai suskubo ruoštis naujajam pasirodymui. Po ilgų treniruočių Diana ir Arvydas pranešė, jog ketina siekti trijų pasaulio rekordų: ilgiausiai nekvėpavusio vyro, ilgiausiai nekvėpavusios moters ir ilgiausiai nekvėpavusios poros. Magai įvykdė pažadą – šių metų birželio 16 dieną iliuzionistai buvo nuleisti į didžiojo Druskininkų vandens parko baseino dugną, kur ir siekė ilgiausio nekvėpavimo rekordo.

D.Gaičiūnaitė nekvėpuodama vandenyje išbuvo 11 min. ir 7 sekundes. Iki šiol pasaulyje tokį rekordą buvo pasiekusi Natalija Molčanova, kuri nekvėpuodama išbuvo pusdevintos minutės. Dianos brolis iš grandinių po vandeniu išsilaisvino dar po 4 min. ir 51 sekundės. Magas pasiekė dar geresnį rezultatą nei Robertas Fosteris, kuris prieš pusšimtį metų nekvėpavęs išbuvo 13 min. ir 43 sekundes.

„Šis eksperimentas pareikalavo iš tiesų daug pastangų ir valios, tačiau mums pavyko. Išbuvome nekvėpavę po vandeniu gana ilgai, kad pasiektume pasaulio rekordą. Kita vertus, ne dėl rekordų šiam eksperimentui su broliu ryžomės. Tiesiog norėjosi įrodyti sau, kad žmogiškos galios beribės”, – tikino D.Gaičiūnaitė.

Būsimas sutuoktinis Virgis pridūrė, kad po šio pasirodymo pasklido kalbos, esą iliuzionistai po vandeniu turėjo specialius vamzdelius orui arba deguonies tabletes. „Visos šios kalbos – absurdas. Nebuvo nai vamzdelių, nei kažkokių mistinių tablečių”, – pabrėžė po eksperimento iš vandens būsimą nuotaką ištraukęs V.Dirma.

Naujas eksperimentas – kitąmet

Žinia apie iliuzionistų pasirodymą apskriejo visą pasaulį. Eksperimentą „Gyvi be oro” filmavo AP, viena didžiausių naujienų agentūrų pasaulyje. Jos klientai – per 800 žinių tarnybų. Renginį filmavo ir Rusijos televizijos korespondentai.

Diana ir Arvydas tikino, jog šiais metais eksperimentų pakaks. „Reikia pailsėti, atgauti jėgas. Be to, vestuvės ant nosies, tad privalu tinkamai pasiruošti. Tačiau jeigu viskas klostysis gerai, jau kitąmet mes vėl su broliu sugalvosime kažką magiškai įspūdingo. Tereikia truputį palūkėti”, – prasitarė greitai prie altoriaus žengsianti D.Gaičiūnaitė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.