Mergytės skriaudėjas įvykdė sau nuosprendį

Mažametės podukros prievartautojas laisvėje nesėkmingai bandė nusižudyti šokdamas po traukiniu. Pasiekti tikslą jam pavyko tik laisvės atėmimo vietų ligoninėje, psichiatrijos skyriaus kameroje, – čia nuteistasis įkišo galvą į kilpą.

Vilniuje, laisvės atėmimo vietų ligoninėje, užvakar nusižudė 53 metų Vytautas Budvėtis, kalėjęs už mažametės prievartavimą. Jis pasikorė. Savižudžio kūnas rastas režiminio korpuso, psichiatrijos skyriaus kameroje. Čia vyras buvo laikomas vienas. Į laisvę jis turėjo išeiti 2010 metais.

Vilkaviškio rajono apylinkės vyriausiojo prokuroro pavaduotojas Arūnas Žukauskas LŽ papasakojo, kad Kybartuose gyvenęs V.Budvėtis (turėjo staliaus profesiją) nusikaltimus, už kuriuos buvo nuteistas, padarė 2004-ųjų vasarą. Vyras, liepęs sugyventinės 12-metei dukrai sėstis jam ant kelių, darė tai, ką paskui prokurorai įvardijo kaip seksualinį prievartavimą: nešvankiai lietė, glostė ją, ir ne tik rankomis. Bylos duomenimis, tokios patėvio „pramogos” per vasarą pasikartojo tris sykius. Visus tris kartus jis buvo girtas.

Paskui mergaitė apie tai pasipasakojo motinai. Netrukus viską sužinojo ir teisėsaugininkai. Buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Šlykščiai istorijai iškilus į viešumą V.Budvėčiui ėmė krikti psichika. Apimtas didelės depresijos jis bandė šokti po traukiniu ir nusižudyti, tačiau liko gyvas, tik buvo stipriai sužalotas, tapo 2 grupės invalidu.

Medikai nustatė, kad nusikaltimo metu vyras buvo sveikas, suprato ir valdė savo veiksmus. Psichika pakriko ir nepakaltinamas jis tapo jau po nusikaltimo, atliekant ikiteisminį tyrimą. Įtariamasis buvo gydomas. Kai medikai konstatavo, kad V.Budvėtis pasveiko ir jį galima teisti, mažametės prievartavimo byla pernai balandį pasiekė teismą. Jis buvo nuteistas 4 metams laisvės atėmimo.

Bausmė pradėta vykdyti 2006-ųjų spalį, bet į Pravieniškių 2-uosius pataisos namus jis pateko tik šių metų vasarį – kelis mėnesius nuteistasis praleido laisvės atėmimo vietų ligoninėje.

Pataisos namų administracija V.Budvėtį apibūdino kaip paprastą, niekuo neišsiskiriantį kalinį. Pasak būrio viršininko, bendraudamas su kitais nuteistaisiais problemų dėl nusikaltimo, už kurį buvo įkalintas, jis neturėdavo. Artimieji V.Budvėčio nelankė, tačiau laiškų jis kartais gaudavo.

Gegužę mažametės prievartautojas vėl buvo išvežtas į laisvės atėmimo vietų ligoninės psichiatrijos skyrių.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.