Šokoladinės paslaptys

Šokoladas – maistinga medžiaga, apie kurios naudą nenutyla kalbos. Neseniai jis pasirodė ir kosmetikoje. Pasirodo, jis naudingas ne tik mūsų skrandžiui, bet ir odai.

Šokoladas – augalinis produktas. Kai kalbame apie jį, mūsų vaizduotėje išryškėja tamsiai rudos plytelės. Pavadinimas „šokoladas” kilo iš gėrimo „Čiokolatl”. Šiam gėrimui actekai naudojo kakavmedžio vaisius. Pirmasis kakavmedį aprašė ir suteikė jam lotynišką pavadinimą „Theobroma cacao” – „dievų maistas” – žymus botanikas Karlas Linėjus.

Kofeinas

Kofeinas stimuliuoja kraujo apytaką, stabdo patynimų susidarymą. Kofeinas – viena efektyviausių priemonių kovojant su antsvoriu bei celiulitu. Tik nepamirškime saiko.

Šiai dienai vis dažniau pasirodo šokoladinė kosmetika, apie kurios naudą odai, plaukams ir nagams prabylama vis drąsiau. Šios priemonės tonizuoja odą, suteikia jai elastingumą. Šokoladiniai šampūnai suteikia plaukams blizgesį, stiprina juos ir saugo nuo neigiamo gamtos poveikio.

Būtina atkreipti dėmesį, kad tokia kosmetika yra balkšvos spalvos. Jokiu būdu nereiškia, kad kakavos milteliais nusidažęs kremas bus efektyvus. Atvirkščiai, tokiuose kremuose gausu chemijos ir dažiklių. Kakava bei kitos pagalbinės medžiagos yra neutralios spalvos.

Kakavos procedūros kūnui ir sielai

Šokolado vonia

Jums reikės:

100-200- g kakavos miltelių (atkreipkite dėmesį – kosmetikoje naudojama kakava be cukraus ir aromatų),

1 l karšto, bet ne virinto vandens,

Pasigaminkite kokteilį ir supilkite jį į vonią. 15-20 minučių šokoladinės vonios suteiks odai elastingumo, drėgmės, pagelbės stresinėje situacijoje.

Šokoladinis apsivyniojimas

Ši procedūra labai svarbi rūpinantis savo svoriu bei nelemtu celiulitu. Šiai procedūrai sumaišykite 500 ml vandens ir 100-200 g kakavos. Palaikykite, kad atauštų. Šia mase 2-3 mm sluoksniu ištepkite problemines vietas, apvyniokite plėvele ir palaikykite 15-20 minučių. Po procedūros nusiplaukite šiltu vandeniu.

Kakavos sviestas

Juo galima daryti masažus, naudoti, kaip veido valomąją priemonę, kuri suteikia odai elastingumo, pagerina spalvą.

Naudokite šokoladą visur ir visada. Būkite gražios ir geros nuotaikos. Nepamirškite, jog mūsų draugai yra saikas, šypsena ir geros emocijos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Moterims su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.