Vengrijoje karščio banga pareikalavo 500 žmonių gyvybių

Vengrija antradienį pranešė, kad praėjusią savaitę dėl karščių, kurie ir toliau vargina pietinius ir rytinius Europos regionus, mirė iki 500 žmonių.

Karščio banga gyvybių pareikalavo ir Pietų Italijoje, kur antradienį per miško gaisrą netoli Peskičio miesto gyvi sudegė du automobiliu važiavę žmonės, o dar du užtroško nuo dūmų netoliese esančiame paplūdimyje. Iš paplūdimio jūra teko evakuoti maždaug 4 tūkst. žmonių.

Dėl karščių 30 žmonių mirė Rumunijoje, du – Bulgarijoje ir Graikijoje, dar du – Kroatijoje.

Tuo tarpu Britanijoje nesiliauja didžiausi per 60 metų potvyniai – miesteliai virto salomis, be elektros ir vandens tiekimo liko šimtai tūkstančių namų.

Vengrijos sveikatos apsaugos pareigūnai sakė, kad nuo liepos 15-osios iki liepos 22-osios šalies centriniame regione karštis prisidėjo prie ankstyvos 230 žmonių mirties, o visos šalies mastu „tai reiškia maždaug 500 mirties atvejų”.

Antradienį Vengrijoje buvo užregistruota rekordinė per visą meteorologinių stebėjimų istoriją 41,9 laipsnio pagal Celsijų oro temperatūra.

Balkanų valstybių pareigūnai ragina žmones neiti iš namų.

Graikijoje antradienį oro temperatūra buvo 45 laipsniai pagal Celsijų, Italijoje – 44. Romoje užregistruota viena šilčiausių per visą istoriją naktų – temperatūra buvo 27,1 laipsnio.

Bulgarijoje karščiai taip pat didžiausi per visą stebėjimų istoriją – kai kur šalyje termometro stulpelis buvo pakilęs virš 45 laipsnių.

Pranešama, kad Rumunijos miestų gatvėse buvo nualpę daugiau kaip 860 žmonių.

Vienas didžiausių gaisrų antradienį siautė prie Bitolos miesto Makedonijos pietuose. Jo metu žuvo vienas žmogus, išdegė maždaug 1 tūkst. ha miško. Tūkstančius gyventojų reikėjo evakuoti.

Graikijoje gaisrai per mėnesį nusiaubė 32 tūkst. ha, pranešė vyriausybė. Ant Parnitos kalno prie Atėnų išdegė 5,6 tūkst. ha miško, įskaitant dalį nacionalinio parko, kuris turėjo būti tarp geriausiai apsaugotų visoje šalyje.

Negana to, pirmadienį Graikijos Eubojos saloje sudužo čia gaisrą gesinęs lėktuvas ir žuvo abu jo pilotai. Ši nelaimė privertė dar labiau susirūpinti tuo, kad gaisrų gesinimo pajėgumai jau visiškai išnaudojami. oro pajėgos pranešė, kad nuo birželio graikų lėktuvų, kuriais gabenamas vanduo gaisrams gesinti, pilotai su užduotimis skraidė beveik 2 tūkst. valandų.

Dėl karščių padidėjus elektros suvartojimui, antradienį ji dėl perkrovos dingo Albanijoje, Makedonijoje ir Serbijos Kosovo provincijos dalyje, sakė pareigūnai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.