Mažeikių rajone pasieniečiai vaikėsi kontrabandininkų mikroautobusą

Pasieniečiams po gaudynių Mažeikių rajone įkliuvo mikroautobusas, kuriuo gabenta 40 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių.
Antradienį popiet, turėdami informacijos dėl galimo neteisėto akcizais apmokestinamų prekių gabenimo, Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Šiaulių ir Pagėgių rinktinių operatyvininkai, Pagėgių rinktinės Specialiosios paskirties būrio pareigūnai, bendradarbiaudami su Tauragės miesto policijos komisariato pareigūnais, Pievenų kaime pastebėjo įtartiną mikroautobusą „Mercedes Benz 207”.
Įtarta, kad juo buvo gabenamos rusiškos cigaretės. Pasieniečiai tarnybiniu automobiliu su įjungtais šviesos ir garso signalais pradėjo stabdyti mikroautobusą, tačiau jo vairuotojas padidino greitį ir ėmė sprukti. Bėglys pavojingai manevravo, neleisdamas pareigūnams jo aplenkti, blaškėsi nuo vieno žvyrkelio kelkraščio iki kito.
Gaudynės, per kurias bėglys sukėlė daugybę avarinių situacijų lėkdamas gyvenamosiomis vietovėmis, truko apie 7 kilometrus. Ties Tučių kaimu vairuotojas staigiai stabdydamas nuvažiavo nuo žvyrkelio į kairę kelio pusę ir sustojo pakelės šalikelėje.
Iš mikroautobuso iššokęs vyras spruko į šalia esantį mišką. Jo sulaikyti atskubėjusiems VSAT pareigūnams nepavyko, tačiau įtariama, kad tai buvo Šiaulių rinktinės pasieniečiams gerai žinomas ir jiems dėl neteisėtos veiklos jau anksčiau įkliuvęs Mažeikių rajono gyventojas. Jis šiuo metu ieškomas.
Mikroautobuse pareigūnai rado 80 dėžių cigarečių „Saint George Lights”, paženklintų Rusijos pavyzdžio banderolėmis, iš viso 40 tūkst. pakelių.
Dėl kontrabandos gabenimo VSAT Šiaulių rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas.
Mikroautobusas ir cigaretės saugomi Šiaulių rinktinės Mažeikių užkardoje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.