Geriausiai mokslus Vokietijos karinėje mokykloje baigusiu kadetu iš užsienio pripažintas Lietuvos atstovas

Geriausiai šiemet mokslus Vokietijos Flensburgo miesto Miurviko karinių jūrų pajėgų mokykloje (Marineschule Mürwik) baigusiu kadetu iš užsienio pripažintas Lietuvos atstovas – Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos kariūnas Vytautas Vazgys. Už puikias žinias ir pavyzdingą elgesį Vokietijoje besimokantis lietuvis buvo apdovanotas burinio mokyklinio laivo „Gorch Fock” (Segelschulschiff „Gorch Fock”) medaliu.

Vytautas Vazgys yra kilęs iš Jonavos rajono Žeimių miestelio ir iki studijų Vokietijoje Lietuvos karo akademijoje studijavo transporto inžinerinę vadybą. Baigęs antrą Akademijos kursą pagal Vokietijos paramos Lietuvai mokymo srityje programą išvyko mokytis į Vokietijos Flensburgo miesto Miurviko karinių jūrų pajėgų mokyklą.

„Mokytis Vokietijoje – labai įdomu, nes mokymo programa įvairi. Mokslo metai prasidėjo septynių savaičių baziniu kursu, kuris nepasirodė sunkus, nes patirties įgijau Lietuvos karo akademijoje. Vėliau vyko baziniai pėstininkų, navigacijos ir jūrų kelių eismo, darbo su jūrlapiais kursai. Man įdomiausias – mokymasis buriniame mokomajame laive „Gorch Fock, – įspūdžiais iš Vokietijos dalijosi Vytautas Vazgys. – Laive praleidome šešias įspūdingas savaites. Iš pradžių buvo gana sudėtinga, nes reikėjo išmokti visų burių ir visų virvių, kurių yra per du šimtus, pavadinimus. Išmokti neužtenka – reikia mokėti ir panaudoti. Išgirsti manevro komandą ir jau turi žinoti, kur bėgti ir kokią virvę traukt ar atleisti”.

Pasak V. Vazgio, antrąjį mokslo pusmetį, po trumpų žiemos atostogų, vyko 6 mėnesių karininkų kursai. Kursų metu buvo mokoma navigacijos, teisės, istorijos, anglų kalbos ir kitų dalykų. „Išmokome buriuoti jachtomis ir valdyti katerius. Atlikome šešių savaičių praktiką laivyne – pats tarnavau fregatoje F213 „Augsburg”. Kursų pabaigoje susumuoti bazinių ir karininkų kursų egzaminų rezultatai, atsižvelgta į fizinį pasirengimą ir taip išrinkti du geriausiai šiemet mokslus mokykloje baigę kariai – vokietis ir užsienietis.

Šiuo metu Vytautas Vazgys kaip ir kiti Miurviko karinių jūrų pajėgų mokyklos kadetai atostogauja. Po vasaros atostogų Vytautas tęs mokslus Vokietijoje iki 2008 metų gruodžio pabaigos. Mokyklą kasmet baigia 220-240 studentai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.