Rinktinė laukia parskrendančio įžaidėjo

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė Klaipėjoje toliau rengiasi Europos čempionatui. Uostamiestyje įsikūrusioje Lietuvos krikščionių kolegijos sporto salėje, kur dabar vyksta rinktinės treniruotės, vakar dar trūko vieno labai laukiamo krepšininko – įžaidėjo Šarūno Jasikevičiaus.

Nors baigėsi vienas iš pasiruošimo etapų – fizinio rengimo pratybos, – į stovyklą dar nesusirinko visi pajėgiausi krepšininkai ir dar nežaistos nė vienos rungtynės. Tad vyriausiasis rinktinės treneris Ramūnas Butautas negali vertinti komandos pajėgumo.

Dar nėra kuo džiaugtis

„Tai buvo pirma treniruotė, per kurią bandėme derinti komandinius veiksmus, – po pratybų LŽ sakė treneris R.Butautas. – Atlikome derinius penki su penkiais kontratakuodami. Nors išvadas daryti anksti, pastebėjau, kad žaidėjai atpratę nuo kamuolio, nuo krepšių, nuo salės dangos. Kol kas neturime kuo pasidžiaugti, tačiau tai natūralu – juk iki šiol treniravomės tik ant žolės ir stadiono bėgimo takeliuose. Nei stipriųjų, nei silpnųjų šios komandos pusių dar įvardyti negaliu, kadangi dar nežaidėme tikro krepšinio, nemačiau, nei kaip komanda ginasi, nei kaip puola. Dar mums reikia sulaukti Š.Jasikevičiaus, pasitreniruoti visiems kartu ir tik tada darysime išvadas. Tačiau fiziniu krepšininkų pasiruošimu esu patenkintas.”

Kolektyvas kaip kumštis

Tą patvirtino ir patys žaidėjai. Beje, visi kalbinti krepšininkai tikino, kad su naujuoju treneriu kolektyvas puikiai sutaria.

Komandos vidurio puolėjas Robertas Javtokas taip pat džiaugėsi santykiais komandoje: „Esame vieni kitų pasiilgę, taip pat ištroškę ir naujų pergalių. Tad komandos nuotaika puiki. O kalbėdamas apie trenerį R.Butautą galiu tik pasakyti, kad kiekvienas komandą treniruojantis treneris yra pats geriausias.”

Tačiau R.Javtokas nerimauja dėl to, kad niekaip nepavyksta iki galo susitarti su naujuoju klubu. „Derybos su Maskvos „Dinamo” tebevyksta, tad sutarties su jais dar nesu pasirašęs. Dėl ko konkrečiai mano vadybininkas derasi šiuo metu, negaliu pasakyti. Gal dėl pinigų, o gal ir dėl gyvenimo sąlygų.”

Vėliausiai prie rinktinės prisidėję Ramūnas Šiškauskas ir Rimantas Kaukėnas tikino esantys neblogos sportinės formos.

„Su rinktine treniruojuosi trumpiausiai, tačiau, manau, tai ne problema, – LŽ sakė vienas komandos lyderių R.Šiškauskas. – Ankstesniais metais į stovyklą esu atvykęs ir vėliau, tad ir šiemet komandos draugus tikiuosi pasivyti. Aišku, atostogų niekada nebūna per daug, tačiau jaučiuosi pailsėjęs.”

Pasak R.Kaukėno, iki rinktinės stovyklos jis ne tiek ilsėjosi, kiek gydėsi traumas: „Tačiau dabar jaučiuosi neblogai. Nors rinktinėje esu tik kelias dienas, pastebėjau, kad komandoje puiki atmosfera, visi pasiilgę vieni kitų. Na, o apie komandos trenerius galiu pasakyti tik gerai – visi labai dėmesingi.”

Šaro reikalai pajudėjo

Šiuo metu rinktinėje treniruojasi dvylika krepšininkų: Donatas Slanina, Darjušas ir Kšyštofas Lavrinovičiai, Giedrius Gustas, Linas Kleiza, Paulius Jankūnas, Simas Jasaitis, R.Javtokas, Darius Songaila, R.Kaukėnas, R.Šiškauskas ir Renaldas Seibutis.

Pasak Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) atstovo ryšiams su visuomene Lino Kunigėlio, pirmadienio vakarą LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas keletą kartų kalbėjosi su vis dar JAV buvusiu Lietuvos krepšinio rinktinės kandidatu Š.Jasikevičiumi ir advokatu, kuris tvarko Šarūno reikalus.

Advokatas sakė kalbėjęs su JAV žinyba, kuri sprendžia Š.Jasikevičiaus klausimą. Pasak advokato, jis buvo patikintas, jog iš krepšininko gauti visi reikalingi popieriai ir lieka sulaukti formalaus tos žinybos valdininkų sprendimo. Šis turėtų pasiekti Š.Jasikevičių netrukus. Gavęs tai patvirtinantį dokumentą, Lietuvos rinktinės įžaidėjas galės artimiausiu reisu skristi į Lietuvą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.