Karas keliuose – ir dėl narkotikų

Karo keliuose priežastimi tampa ne tik girti, bet vis dažniau prie vairo sėdantys nuo narkotikų apsvaigę vairuotojai.

Užvakar vakare avariją sukėlė, kaip įtariama, nuo kvaišalų apsvaigęs jaunuolis. Jo automobiliui taranavus stulpą, vaikinas atsidūrė reanimacijos palatoje.

Avarija įvyko apie 18 valandą judriame Taikos prospekte, netoli „Akropolio”.

23 metų Vingio gatvės gyventojas nesuvaldė automobilio „VW Passat” ir trenkėsi į gatvės apšvietimo stulpą. Nuo smūgio stulpas nulūžo, o automobilis sustojo tik atsitrenkęs į pakelės medį.

Tik per atsitiktinumą judriame Taikos prospekte įvykus avarijai nenukentėjo kitų automobilių vairuotojai ir keleiviai bei šaligatviu ėję žmonės.

Vaikinas iš avarijos vietos nuvežtas į Klaipėdos universitetinės ligoninės Reanimacijos skyrių. Jį ištiko koma.

Apžiūrint jaunuolį, medikams kilo įtarimų, kad jis gali būti apsvaigęs nuo narkotikų. Per kelias dienas bus atlikti išsamūs tyrimai.

Eismo priežiūros tarnybos viršininko pavaduotojas Alvydas Katkauskas teigė, kad nuo narkotikų apsvaigusių vairuotojų sukeliamos avarijos nėra kasdienis reiškinys.

Pastaroji ir kone garsiausia tokia avarija, įvyko praėjusių metų gruodį.

Ją sukėlė nuo narkotikų apsvaigęs žinomas krepšininkas Gintaras Einikis. Eismo įvykio metu nukentėjo automobilio, į kurį trenkėsi sportininko vairuojama mašina, vairuotojas.

Tačiau G.Einikiui už tai, kad jis vairavo apsvaigęs nuo narkotikų ir sukėlė avariją bei už tai, kad laikė nedidelį kiekį narkotinių ar psichotropinių medžiagų, skirta tik šiek tiek didesnė nei 6 tūkst. litų bauda.

Pareigūnai savo ruožtu iš krepšininko ketveriems metams atėmė vairuotojo pažymėjimą, nes jis pasišalino iš avarijos vietos.

Pasiteiravus, ar daugėja prie vairo sėdančių nuo kvaišalų apsvaigusių vairuotojų, A.Katkauskas tokių faktų nei paneigė, nei patvirtino.

Jo teigimu, santykis tarp girtų ir nuo narkotikų apsvaigusių pagautų vairuotojų yra šimtas ir vienas.

Patruliai yra specialiai apmokyti, kaip atpažinti nuo narkotikų apsvaigusį vairuotoją. Esą tai galima įtarti, atsižvelgus į žmogaus elgesį.

Kilus įtarimams, atliekamas pirminis seilių tyrimas. Jei jis būna teigiamas, pareikalaujama, kad vairuotojas vyktų pasitikrinti pas medikus.

Jam atsisakius, konstatuojama, kad jis apsvaigęs nuo narkotikų.

Už vairavimą apsvaigus nuo narkotikų gresia bauda nuo 1,5 tūkst. iki 3 tūkst. litų ir teisės vairuoti atėmimas nuo 1 iki 3 metų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.