Vaiko sveikatos pažymėjimu tėvai turėtų pasirūpinti jau dabar, primena SAM

Vaiko sveikatos pažymėjimu tėvai turėtų pasirūpinti jau dabar ir neatidėti sveikatos patikrinimo paskutinei dienai, primena Sveikatos apsaugos ministerija (SAM).
Kiekvienais metais iki rugsėjo 15 dienos mokiniai turi mokyklai pateikti informaciją apie profilaktinio savo sveikatos patikrinimo rezultatus. Tikrintis sveikatą turi visi vaikai nuo 7 iki 18 metų. Profilaktinio sveikatos patikrinimo metu šeimos gydytojas ar gydytojas pediatras įvertina vaiko kraujotakos, kvėpavimo, nervų, virškinimo, urogenitalinės, endokrininės, skeleto-raumenų sistemų, dantų, regos, klausos, kraujo, odos būklę. Prireikus, pacientas siunčiamas konsultuotis pas gydytojus specialistus.

„Vaikų sveikata rūpintis ir ją profilaktiškai tikrinti reikia nuolat, o ne dėl sveikatos pažymėjimų. Profilaktiniai tikrinimai ne tik padės laiku nustatyti ir išgydyti negalavimus ar sveikatos sutrikimus, bet suteiks puikią galimybę aptarti su savo šeimos gydytoju pagrindinius ligų prevencijos bei sveiko gyvenimo būdo ugdymo principus”, – pranešime spaudai cituojamas SAM sekretorius Romualdas Sabaliauskas.

Pasak jo, tai būtina atlikti kiekvienais metais, nelaukiant savo mokyklos klasės auklėtojos raginimo.

SAM primena, kad šeimos gydytojas turi pateikti rekomendacijų, jei mokinys turi sveikatos sutrikimų dėl fizinio krūvio, mitybos, regos, vengtinų alergenų ir kt. taip pat gydytojas turi nurodyti savo kontaktus, telefono numerius, kuriais būtų galima susisiekti iškilus neaiškumams.

Vaiko sveikatos pažymėjimas galioja vienerius metus. Jo duomenys naudojami bendrai šalies vaikų sveikatos stebėsenai ir analizei.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Medicina su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.