Žalios vejos – kol kas tik svajonėse

Apie iki pat šalnų žaliuojančias išpuoselėtas vejas klaipėdiečiai gali tik pasvajoti.

Nors uostamiestyje pagaliau pjaunama žolė, mieste dar liko nenušienautų plotų.

„Klaipėda” jau rašė, kad ilgą laiką miesto savivaldybei nepavyko susitarti su daugiabučių namų valdomis dėl šienavimo įkainių. Todėl mieste vešėjo žolės.

Dėl palankių įkainių buvo susitarta tik su bendrovėmis „Debreceno valda” ir „Laukininkų valda”.

Šios bendrovės ir kai kurios daugiabučių namų savininkų bendrijos savus plotus šienauja pačios.

Likusias miesto dalis patikėta šienauti bendrovei „Klaipėdos želdiniai”.

Kai ji pradėjo rūpintis vejomis, padėtis uostamiestyje pagerėjo, tačiau savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė neslėpė vis dar sulaukianti skundų dėl prasto šienavimo.

„Ši vasara buvo lietinga, todėl sparčiai auga žolė. Jau reikėtų žolę šienauti antrąkart, tačiau kai kur ji dar nebuvo nupjauta išvis. Tai mūsų nedžiugina”, – sakė I.Šakalienė.

Bendrovės „Klaipėdos želdiniai” direktoriaus pavaduotojas Gediminas Valašinas pripažino, kad dar ne visus plotus spėta nušienauti.

„Pirmiausiai rūpinamės, kad žolė būtų nupjauta kiemuose, parkuose, skveruose. Vėliau šienausime kitur. Iš viso turime nušienauti apie 170 hektarų kiemų ir apie 200 hektarų bendrų miesto plotų”, – vardijo G.Valašinas.

Labiausiai pjauti žolę trukdo žolynuose besimėtančios šiukšlės: buteliai, plytgaliai, taip pat, išardžius sūpuokles likusi armatūra. Visa tai gadina žoliapjoves.

Sunkiausia pjauti žolę senamiestyje, kur labai maži plotai. O baisiausias vaizdas iki pradedant šienauti, anot G.Valašino, buvo Žvejybos uosto rajone ir greta bendrabučių.

G.Valašinas abejojo, ar šiemet pavyktų pasiekti, kad uostamiestyje ne tik neliktų nenušienautų plotų, bet ir vejos žaliuotų iki pat šalnų.

„Kad taip būtų, miestą turėtų šienauti keli stambūs rangovai, iš anksto žinantys šienavimo plotų apimtis ir turintys pakankamai geros technikos”, – sakė direktoriaus pavaduotojas.

I.Šakalienė pritarė, kad kol nebus išrinktas vienas ar keli stambūs rangovai, galintys šienavimą visame mieste pradėti vienu metu, padėtis mieste nepagerės.

Šiuo metu baigiamos rengti konkurso miesto tvarkytojams perrinkti sąlygos. Į jas bus įrašyti ir rangovams keliami kvalifikaciniai reikalavimai bei už neatliktus darbus numatytos baudos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.