Rūkalių teisių chartija

Antinikotininė isterija apėmė Europą. Baigėsi rūkymas baruose, restoranuose, draudžiama netgi skirti vietas rūkyti darbovietėse. Kova su cigarete tapo XXI amžiaus kryžiaus žygiu.

Rūkalius priverstas atsiprašinėti dėl to, kad vis dar gyvena, o žiniasklaida vaizduoja jį kaip netašytą nemokšą – ir ta kampanija finansuojama iš jo mokesčių!

Danielis Oliveira, Portugalijos savaitraščio „Expresso” publicistas, kelia aliarmą: „Kaip politiškai nepataisomas tabako mylėtojas reikalauju paskelbti Rūkančio žmogaus pagrindinių teisių chartiją. Štai jos punktai:

1. Rūkymas yra žmogaus teisė. Sveikata yra individualus turtas, kuriuo kiekvienas pilietis naudojasi kaip mano esant reikalinga.

2. Rūkantys žmonės turi teisę į deramas gyvenimo sąlygas, į patogias, švarias ir gerai vėdinamas patalpas tiek darbo vietoje, tiek ir visur kitur, kur ketina būti ilgesnį laiką.

3. Rūkantys žmonės turi savo teises ir kaip vartotojai, ir kaip mokesčių mokėtojai. Jie turi turėti galimybę nusipirkti tabako gaminių sąžininga kaina, be besaikių mokesčių. Valstybė neturi pelnytis iš žmonių ydingų įpročių.

4. Valstybė negali žeminti rūkančių žmonių orumo propagandinėmis kampanijomis informacijos priemonėse. Rūkantys asmenys turi teisę gauti teisingą informaciją apie grėsmes, susijusias su tabako gaminių vartojimu. Panikos kėlimas, įkyrus moralizavimas ir rūkančių žmonių įžeidinėjimas yra netoleruotini.”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.