„Lietuvos pašto” valdyba pritarė finansinių paslaugų plėtrai

AB „Lietuvos pašto” valdyba 2007 m. liepos 19 d. pritarė AB Lietuvos pašto finansinių paslaugų plėtrai.

Išplėstiniame AB „Lietuvos pašto” valdybos posėdyje buvo apsvarstyta AB „Lietuvos pašto” finansinių paslaugų vystymo perspektyvų studija. Posėdyje taip pat dalyvavo AB „Lietuvos pašto” stebėtojų taryba, AB „Lietuvos pašto” ir bendrovės filialų direktoriai. Visi posėdžio dalyviai teigė, kad finansinių paslaugų plėtra bendrovei būtų naudinga.

Finansines paslaugas paštuose teikti nėra naujovė. Visame pasaulyje nacionaliniai pašto paslaugų teikėjai teikia ne tik pašto, bet ir finansinio tarpininkavimo paslaugas, o kai kuriose šalyse (Lenkijoje, Prancūzijoje, Slovėnijoje, Šveicarijoje, Vokietijoje ir kt.) yra įsteigti ir pašto bankai.

AB „Lietuvos paštas”, naudodamasis turimu plačiu paštų tinklu, teikia finansinio tarpininkavimo paslaugas: išmoka ir pristato išmokas (pensijas, pašalpas ir kt.), priima įmokas, mokesčius, išpirkas, siunčia paprastąsias ir „Western Union” pinigų perlaidas, bankų mokėjimo kortelių turėtojams išmoka grynuosius pinigus ir kt. Diegiant AB „Lietuvos pašte” centralizuotąją verslo valdymo sistemą, yra modernizuojamos informacinės technologijos ir atsiranda galimybių ne tik centralizuoti ir standartizuoti finansų ir apskaitos funkcijas, bet ir teikti klientams daugiau finansinių paslaugų. Šiemet Lietuvos paštuose pradėta teikti dar viena finansinio tarpininkavimo – greitojo vartojimo kredito teikimo – paslauga.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.