Gruzija padidins savo kontingentą Irake iki 2 tūkstančių karių

Nuo penktadienio iki sekmadienio Gruzija maždaug vieną tūkstantį du šimtus karių, tarnaujančių pagal sutartis, pasiųs į Kuveitą, iš kur jie išvyks į kaimyninį Iraką.

Toks kontingento dislokavimas yra įgyvendinamas remiantis šalies prezidento Michailo Saakašvilio priimtu sprendimu padidinti Gruzijos karių Irake kontingentą iki 2 tūkst. žmonių.

Kaip pranešė gynybos žinybos spaudos tarnyba, iš Kuveito Gruzijos kariai pirmadienį išvyks į nuolatinę dislokavimo vietą – į karinę bazę Kuto mieste. Prie jų prisijungs 850 Gruzijos karių, kurie jau tarnauja Baakubos ir Bagdado miestuose. Gruzijos brigada patruliuos Kuto miestą ir sieną su Iranu.

Gruzija dalyvauja karinėje operacijoje Irake nuo 2003 metų rugpjūčio. Pirmąją gruzinų grupę sudarė 70 žmonių. Nuo 2004 metų vasario Gruzijos karių skaičius Irake padidėjo iki 159, nuo 2004 metų lapkričio – iki 300 žmonių, o nuo 2005 metų – iki 850.

Per visą dalyvavimo taikos palaikymo operacijoje Irake laikotarpį buvo sužeista 18 Gruzijos karių, žuvusiųjų nėra. Minimalus Gruzijos kario tarnybinis atlyginimas Irake – 1, 1 tūkst. dolerių (2,7 tūkst. litų).

Gruzijos vadovybė skiria daug dėmesio savo karių dalyvavimui tarptautinėse operacijose. Valdžios nuomone, įgūdžiai, gauti tokiose operacijose Kosove ir Irake, taip pat ateityje galbūt Afganistane, padės Gruzijai parengti tokius karius, kurie atitiks NATO reikalavimus. Tarnyba Gruzijos taikos palaikymo pajėgose yra savanoriška.

Kaip anksčiau nurodė prezidentas M.Saakašvilis, sėkmingos reformos Gynybos ministerijoje ir kitose šalies gyvenimo srityse leidžia tikėtis, kad 2008 metais Gruzijai bus suteiktas kandidatės į Šiaurės Atlanto aljansą statusas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.