Delsiama iki paskutinės minutės

Europos Sąjungos institucijos platina įvairius pranešimus, primenančius, kad iki liepos pabaigos mobiliojo ryšio operatoriai turi paskelbti savo klientams apie naujus, gerokai mažesnius tarptinklinio ryšio tarifus.

Iš trijų didžiųjų mobiliojo ryšio operatorių apie naująjį „Eurotarifą” paskelbė tik „Bitė Lietuva”. „Omnitel” ir „Tele2” atstovai tikina tai padarysiantys iki nustatyto termino, tačiau konkrečių kainų dar neatskleidžia.

Naujasis Europos Sąjungos (ES) reglamentas dėl tarptinklinio ryšio paslaugos („roaming”), pagal kurį keliaujantiems Europoje mobiliojo ryšio tarifai sumažėja iki 70 proc., įsigaliojo birželio 30 dieną.

Pirmaisiais reglamento galiojimo metais skambučio minutė iš kitos šalies abonentams kainuos 1,99 lito. Kasmet, iki 2009 metų, šis tarifas mažės atitinkamai iki 1,86 ir 1,74 lito. Skambučio priėmimas svečioje šalyje kainuos apie 98 centus. Per kitus dvejus metus šis tarifas taip pat mažės iki 90, o vėliau iki 79 centų.

Bendrovės „Bitė Lietuva” atstovė spaudai Lina Rimkutė informavo, kad rugpjūtį visiems klientams visose ES šalyse automatiškai įsigalios 1,99 Lt/min. tarifas išeinantiems skambučiams bei 0,97 Lt/mn. tarifas už priimamus skambučius.

„Tele2” marketingo vadovas Mindaugas Savickas teigia, kad tarifų pokyčiai bus vykdomi visos „Tele2” grupės Europoje mastu. Esą jau pradėti parengiamieji darbai, bus laikomasi visų Europos Komisijos nurodytų terminų ir tarifų „lubų”. Analogiškai kalba ir „Omnitel” atstovai.

Vienas ataskaitos tarptinklinio ryšio tema rengėjų europarlamentaras Šarūnas Birutis pabrėžia, kad „Eurotarifas” nebus taikomas prievarta.

„Jei vartotoją tenkina šiuo metu galiojantys tarifai, tiesiog užtenka informuoti savo operatorių”, – sakė Š. Birutis.

Naujasis „Eurotarifas” bus taikomas visose 27 ES šalyse ir galios tik skambučiams bendrijos ribose. Įvažiuojant į svečią šalį klientai privalės būti informuojami apie pokalbių tarifus SMS žinute. Naujoji apmokestinimo tvarka netaikoma kitoms mobiliojo ryšio paslaugoms, pavyzdžiui, SMS, MMS ar duomenų perdavimui.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.