Gelbėtojai fiksuoja skęstančiųjų rekordus

Šiomis dienomis pajūrio gelbėtojams – pats darbymetis. Į Palangą ir Šventąją suplūdus poilsiautojams, gelbėtojams tenka dirbti nemąstant apie poilsį.

Nors vakar pajūrio paplūdimiuose kabėjo raudona, maudytis draudžianti vėliava, o bangavimas siekė keturis balus, nepaisydami draudimų poilsiautojai lindo į jūrą. Nerimą gelbėtojams kėlė stiprios, gilumos link nešančios bangos.

Palangos vandens motociklų klubo gelbėtojai vakar iš vandens ištraukė penkis skęstančiuosius. Šie buvo išvežti į Reanimacijos skyrių.

Šventojoje gelbėtojai iš vandens traukė du pailsėti atvykusius vyrus. Neįgalų, 44 metų vyrą iš Raseinių gelbėtojai ištraukė apie 16 val. Jis maudėsi priešais centrinę gelbėjimo stotį bei pakliuvo į jūron nešančią srovę. Prieš pusvalandį toje pačioje vietoje skendo 46 metų vyras iš Radviliškio.

Klaipėdos skęstančiųjų gelbėjimo tarnybos vyriausias specialistas Aleksandras Mefiodas guodėsi, kad poilsiautojai ne tik neklauso draudimų nesimaudyti, bet ir paplūdimyje šlaistosi girti. Sudėtingiausia situacija esą buvo I Melnragėje ir Giruliuose.

Trečiadienį pajūryje išgelbėtas rekordinis skaičius žmonių – apie 50 gyvybių. Vienas poilsiautojas 61 metų vilnietis, atostogavęs Palangoje su šeima, nuskendo.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.