Manhatane įvykęs garo vamzdžio sprogimas žmonėms priminė rugsėjo 11-ąją

Manhatane trečiadienį sprogus požeminiam 83 metų senumo garo vamzdžiui, susidarė purvino vandens geizeris, o žmones apėmusi panika priminė rugsėjo 11-osios atakas.

Niujorko ir Vašingtono pareigūnai skubiai atmetė teroro akto galimybę. Vienas žmogus mirė sustojus širdžiai, o dar maždaug 20 buvo sužeisti, kai kurie jų – sunkiai, per spaudos konferenciją sakė meras Michaelas Bloombergas (Maiklas Blumbergas).

Sprogimas Leksingtono aveniu ties 41-ąja gatve sudrebino Manhatano pastatus. Po šios avarijos, įvykusios viename judriausių Niujorko rajonų, verdantis purvinas vanduo ir garai iš maždaug 6 m pločio duobės tryško į 36 m aukštį.

Vaizdas priminė 2001 metų rugsėjo 11-ąją, kai Manhatane sugriuvo Pasaulio prekybos centro dangoraižiai.

„Bėgome žemyn 43 aukštus, manydami, kad mirsime, – pasakojo 35 metų Megan Fletcher (Megan Flečer), kuri dirba vienai australų kompanijai dangoraižyje „Chrysler Building”. – Atrodė taip, kaip tada, kai rugsėjo 11-ąją griuvo pastatai”.

Suodiniems bei purviniems gelbėtojams ir kitiems žmonėms pavojingų medžiagų specialistai įvykio vietoje atliko dezaktyvaciją. Labai nuogąstaujama dėl to, kad į aplinką galėjo patekti asbesto, sakė M.Bloombergas.

60 cm skersmens vamzdis po Leksingtono aveniu buvo nutiestas 1924 metais, juo buvo tiekiami garai įvairioms pramoninėms reikmėms, pranešė komunalinė įmonė „Consolidated Edison”. Sprogimas galėjo įvykti dėl šalto vandens, patekusio į tą vamzdį, sakė Niujorko meras.

Tai dar vienas smūgis kompanijai „ConEd”, kuri yra tikrinama dėl incidentų, kai dingdavo elektra.

„Geizeris” buvo nuslopintas po avarijos praėjus maždaug pusantros valandos. Tada paaiškėjo, kad duobėje yra įstrigęs sunkvežimis. Pareigūnai aptvėrė šešis kvartalus; Manhatano rytinėje dalyje buvo sutrikęs metropoliteno traukinių eismas.

„Garas ir purvas kilo iki 12 aukšto, – sakė 29 metų Doronas Sheras (Doronas Šeras), nekilnojamojo turto agentas, dirbantis 12-ajame prie avarijos vietos esančio pastato aukšte. – Galvojome, kad tai kaip bomba ar uraganas”.

Sprogimas sukėlė sumaištį piko valandos metu. Į įvykio vietą atskubėjo beveik 200 ugniagesių, atvažiavo greitosios pagalbos automobiliai. Žmonės buvo su kaukėmis, kad neįkvėptų teršalų.

57 metų Kwang Choi (Kvang Čojus) dirbo savitarnos skalbykloje už vieno kvartalo, kai įvyko sprogimas.

„Žmonės tiesiog bėgo. Žmonės sakė, kad sugriuvo pastatas, – pasakojo jis. – Pažvelgiau į lauką – didžiulis dūmų stulpas, visai kaip rugsėjo 11-ąją. Leidausi bėgti”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.