Rusija žada iki savaitgalio atsakyti Britanijai dėl diplomatų išsiuntimo

Rusija per artimiausias dvi dienas atsakys į Didžiosios Britanijos sprendimą išsiųsti keturis Rusijos diplomatus iš Londono, bet jos atsakymas nebus taikomas Britanijos verslininkams, žurnalistams ir studentams, sakė Rusijos ambasadorius Jungtinėje Karalystėje Jurijus Fedotovas.

„Aš nemanau, kad mums teks laukti ilgai, tai gali įvykti šiandien arba rytoj”, – interviu BBC trečiadienį sakė J.Fedotovas.

Pirmadienį Britanija nusprendė išsiųsti keturis rusų diplomatus, sustabdyti derybas dėl paprastesnio visų režimo ir pakeisti esamas vizų išdavimo taisykles, taip pat peržiūrėti santykių su Maskva „kai kuriuos aspektus”, atsakydama į atsisakymą išduoti Andrejų Lugovojų, įtariamą buvusio Federalinės saugumo tarnybos darbuotojo Aleksandro Litvinenkos nužudymu Londone.

Londonas nurodė, kad Britanijos valdžią išsiųsti diplomatus privertė didėjantis nusivylimas dėl Maskvos atsisakymo bendradarbiauti byloje dėl A.Lugovojaus išdavimo

„Tai aiškus atsakymas… į labai rimtą nusikaltimą ir Rusijos nenorą bendradarbiauti. Aš nemanau, kad rusai rimtai suprato mūsų ketinimus”, – sakė Europos reikalų ministras Jimas Murphy (Džimas Merfis).

Jis taip pat sakė, kad Britanija neketina taikyti sankcijų Rusijai kitose bendradarbiavimo srityse, tokiose kaip prekyba ir kova su terorizmu.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.