Abbasas surengs pirmalaikius Palestinos savivaldos prezidento ir parlamento rinkimus

Palestinos savivaldos vadovas Mahmoudas Abbasas (Mahmudas Abasas) trečiadienį pareiškė ketinąs duoti nurodymą surengti pirmalaikius parlamento ir prezidento rinkimus.

Tokį žingsnį, pasak palestiniečių prezidento, jį paskatino žengti islamistinio judėjimo „Hamas” perversmas, įvykdytas praėjusį mėnesį Gazos Ruože.

Numatomų rinkimų datos kol kas nenustatytos, nurodė prezidento kanceliarijos darbuotojai. Pasak jų, jie gali būti surengti ir artimiausiais mėnesiais, ar net vėliau negu po metų.

Eiliniai rinkimai turėtų įvykti 2010 metais.

„Mes raginame…surengti pirmalaikius rinkimus į įstatymų leidžiamąją instituciją ir prezidento postą, ir mes nelauksime, kad tam pritartų tie, kurie sėdi Gazoje arba užsienyje”, – sakė M.Abbasas, kalbėdamas Palestinos išsivadavimo organizacijos lyderiams.

„Hamas”, nugalėjusi per parlamento rinkimus pernai, atėmė valdžią Gazos Ruože iš M.Abbaso partijos „Fatah” birželį ir teigia, kad jos vadovaujama vyriausybė, kurią paleido prezidentas, tebėra legitiminė.

M.Abbasas pareiškė, jog sutinka vesti dialogą su „Hamas” tik tuo atveju, jeigu islamistinis judėjimas sutiks prisidėti prie pasirengimo pirmalaikiams rinkimams.

„Nusikaltimais, įvykdytais Gazos Ruože, „Hamas” išsikasė sau duobę savo pačių nagais, – sakė M.Abbasas. – Jie patys sunaikino savo legitimumą”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.