Įsilaužėliai girininkijoje buvo neišrankūs

Varėnos rajono policija tiria vagystę iš Valkininkų miškų urėdijai priklausančio medelyno.

Vagys, naktį įsibrovę į sandėlį, esantį Tiltų girininkijoje, išnešė viską, kas pakliuvo po ranka: galingą vandens siurblį „Honda”, motorinį pjūklą „Husqvarna-357XP”, kopėčias, karutį, tris kirvius ir tiek pat indų po 50 litrų, 12 kibirų, baką benzino, net akinius ir taros dėžes. Urėdijai padaryta žala siekia beveik 4800 litų.

Anot urėdo Arvydo Strazdo, beveik neabejojama, kad vagis kažkas informavo apie sandėlyje laikomą inventorių. Įtariama, jog tai galėjo padaryti kas nors iš sezoninių darbininkų, kurių vasarą kasmet nemažai įdarbinama.

Į metalinį sandėlį įsibrovėliai pateko nupjovę spyną, o į medelyno teritoriją – specialiomis žnyplėmis perkirpę metalinio tinklo tvorą. Manoma, daiktus vagys išnešė pro tvoros skylę ant kelio ir išsivežė sunkvežimiu.

Pasak miškininkų, aplinkinių kaimų gyventojai yra pastebėję tokį dėsningumą: kai tik iš įkalinimo įstaigų sugrįžta teisti asmenys, tuoj padažnėja vagysčių. Tačiau pareigūnai nelinkę tam teikti daug reikšmės. Jų teigimu, vagysčių skaičius šiame krašte beveik nekinta jau keletą metų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.