Moka priedus už stažą

Kartu su šio mėnesio pensijomis pensininkams jau mokami priedai už stažą, didesnį nei 30 metų.

Įstatymu „Sodros” teritoriniams skyriams pavesta priedą apskaičiuoti ir išmokėti ne vėliau kaip iki šių metų gruodžio 1 d.

Asmenims, kuriems pensijos buvo paskirtos iki 2006 m. gruodžio 31 d., priedas bus mokamas dviem etapais – šių metų liepos ir lapkričio mėnesiais.

Liepos mėnesį priedas pradėtas mokėti visiems pensininkams už kiekvienus pilnus stažo metus viršijančius 30 metų, už kuriuos pensininkui paskirta ir mokama pensija.

Lapkričio mėnesį priedas už stažo metus bus išmokėtas ir už tą stažą, kurį pensininkas įgijo dirbdamas po paskutinio pensijos paskyrimo (perskaičiavimo) iki 2006 m. gruodžio 31 d.

Kartu bus išmokamas ir susidaręs nuo liepos 1 d. priedo skirtumas.

„Kviečiame visus turėti kantrybės ir pasitikėti „Sodros” darbuotojais, kurie pakels kiekvieną reikiamą bylą ir susumuos, už kiek metų reikia apskaičiuoti priedą”, – sakė „Sodros” direktorius Mindaugas Mikaila.

Dėl priedo už stažą paskyrimo kreiptis į „Sodros” teritorinius skyrius ir pateikti dokumentų, įrodančių stažą, įgytą po 1995 m. sausio 1 d., nereikia. Tačiau, jei pensininkas turi dokumentus, įrodančius jo įgytą iki 1995 m. sausio 1 d. stažą ir jų „Sodros” teritoriniam skyriui nepateikė, kai pensija jam buvo skiriama (perskaičiuojama), tokius dokumentus reikėtų pateikti skyriui.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , .

1 atsiliepimas į "Moka priedus už stažą"

  1. danute

    dirbu puse etato.Sodroje pasake kad tai i staza neiskaiciuojama.Esu pensininke.Ar tai tiesa?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.