Konservatorius kaltina liberaldemokratus sukčiaujant dėl „gyvatuko” mokesčio

Konservatorių lyderis Vilniaus miesto taryboje Kęstutis Masiulis kaltina liberaldemokratus sukčiaujant dėl neva ketinamo sumažinti „gyvatuko” mokesčio.
Jo teigimu, trečiadienį numatytas svarstyti klausimas, kuriuo tikimasi sumažinti gyventojams „gyvatuko” mokestį, yra ne kas kita, kaip „dar viena paksistų apgaulė”.

„Gyventojai bus apkvailinti. Tariamai sumažinus „gyvatuko” mokestį, jiems lygiai ta pačia suma bus padidintas mokestis už šildymą. Todėl per metus sumokama pinigų suma nesumažės nė vienu centu, papilnės tik šilumininkų piniginės”, – teigia K.Masiulis.

Anot konservatoriaus, „šį tariamą „papiginimą” gyventojai turės kompensuoti ne palaipsniui, bet vienu mostu – ir būtent pirmąjį šildymo sezono mėnesį – spalį”.

Tuo tarpu Vilniaus meras liberaldemokratas Juozas Imbrasas BNS aiškino, jog toks sprendimas yra „pirmas kelias į teisybę”, nes gyventojai esą nepatenkinti skirtingomis kiekvieną mėnesį už „gyvatuką” gaunamomis sąskaitomis.

Mero teigimu, mokestis už „gyvatuką” bus sulyginamas, tai yra taps nuolatinis pastovus, tačiau ar dėl to jis sumažės, J.Imbrasas nekomentavo.

„Kodėl gyventojai turi gauti pastoviai vis skirtingą kainą: vieną mėnesį 40 litų, kitą – 50 ar 30? „Gyvatukui” šildyti yra apskaičiuotas pastovus šilumos kiekis – 160 kilovatų, tai kad gyventojams būtų aišku, mes norim, sulyginti tą mokestį”, – BNS pirmadienį teigė J.Imbrasas.

Vilniaus meras nepaneigė galimybės, jog kainų sulyginimas, jei dėl to mokesčio už „gyvatuką” dydis sumažės, bus kompensuotas prasidėjus šildymo sezonui, tačiau teigė nesirūpinantis esą nepagrįstais K.Masiulio teiginiais.

„Masiulis yra opozicija ir tegul kalba, ką nori”, – konservatoriaus pastabas komentavo Vilniaus meras.

Partija „Tvarka ir teisingumas” (liberalai demokratai) Vilniaus miesto savivaldybėje yra sudariusi valdančiąją daugumą su Lenkų rinkimų akcija bei Socialdemokratų partija, tuo tarpu Tėvynės sąjunga su 10 mandatų yra opozicijoje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.