Nedrįskite gintis

Europą drebina Rusijos pyktis dėl priešraketinės gynybos.
Senovės romėnai sakydavo: Jupiteri, tu pyksti, taigi tu neteisus.

Naujieji romėnai („trečioji Roma”) mano, kad kuo labiau dėl visko pyksi ir vaidinsi pyktį, tuo būsi teisesnis, įtikinsi bent save patį. O gal ir pasidžiaugsi vis didesniu pataikavimu.

Pykčio priežasčių jie turi įvairiausių, bet visų bendras vardiklis vienas: kodėl dar ne viskas pasauly tvarkoma taip, kaip norėtų „trečioji Roma”! Gerai, kad bent kaltininkai aiškūs. Tai išorės priešai ir vidaus kenkėjai. Kai buvau visai jaunas, aiškindavo lygiai taip pat. Jokios pažangos, deja, nepadaryta.

Ir pyktis dėl Vakarų savigynos – nenaujas. Tik logikos mažiau nei amžinai gyvoje praeityje. Tada sakydavo: bijote mūsų – bolševikų valstybės, viso pasaulio darbo žmonių tėvynės, kad neateitume jų išlaisvinti, tai ruošiatės gintis, bet iš tikrųjų – pulti! Pats pasirengimas gintis yra savaime agresyvus žingsnis, nukreiptas prieš taikingąją SSRS. Antai ir komunistų organizuoti taikos šalininkų judėjimai sako tą patį!

Dabar dėstoma truputį kitaip, o išvada – ta pati.

Bijote Irano su jo taikingomis branduolinių bombų ir savižudžių teroristų programomis, norite pasistatyti priešraketinių radarų ir perėmimo priemonių Vidurio Europoje – ė, tai nukreipta prieš Rusiją!

Kodėl? Todėl. Aiškinkitės, teisinkitės. Ir viskas. Ir didžiulės pastangos, kad tik tokios savigynos neatsirastų.

Čia sujungta išties viskas: maksimalūs gąsdinimai „smogti atgal” ir po truputį didinamos vilionės atsisakyti sumanymo mainais į kokius nors pažadus.

Gąsdinimai Vakarams tokie: grįžtame į priešiškumą ir konfrontaciją, vėl į šaltąjį karą, tarp mūsų vėl atsiranda nauja Berlyno siena, žinoma, dėl jūsų kaltės ir kvailumo; todėl nutaikysim nesugaunamas modernias raketas į jūsų miestus ir bazes, pastatysim branduolinių taikos raketų Karaliaučiuje ir kur norėsim, išeinam iš ginkluotės apribojimo sutarčių ir apskritai.

Vilionės šios: kurkime tolimai ateičiai bendrą gynybos sistemą (nuo tų Irano ginklų, kuriuos jau padėjom sukurti), o kol kas bendrai naudokim mūsų radarą Azerbaidžane (jei suges lemiamu momentu, liks be elektros ar panašiai, tai čia ne mūsų reikalas). Žiū, ir jau turim to siūlymo sužavėtą dar vieną pasitraukiantį aukštą vokiečių politiką, Edmundą Stoiberį iš Bavarijos, pasirengusį lenktynėse į Rusiją pralenkti net patį Gerhardą Schroederį: „Europą turi ginti Rusija, o ne JAV.”

Taip visiškai ir stulbinamai atvirai, kaip mėgsta priblokšti pats Vladimiras Putinas, ir susakyta Maskvoje apie didį atnaujintojo tikslą. Skaldant Europą į pavienes šalis, galų gale atskelti ją visą nuo Amerikos. Ir pasiimti, kodėl ne. Ypač jei patys prašosi. Jei mielai klausosi, neva Vakarų skydas Europai esąs nukreiptas būtent „prieš Europą”, prieš jos troškimą sėdėti po Rusijos skydu.

Iš nieko pučiamas konfliktas dėl Europos ir Amerikos priešraketinės gynybos planų turi tolydžio didinti virtualią Rusijos reikšmę. Nieko be mūsų! O kad „su mumis” virsite protektoratu, paklusniu ir dėkingu motinai Rusijai, štai ėmė ir leptelėjo E.Stoiberis.

Turi visa tai ir dar vieną dūmų uždangos funkciją. Kadaise vos užsimindavę, kad gali tekti stovėti kreiserių sargyboje prie Nidos gręžinio, dabar Rusijos admirolai regi didesnes perspektyvas.

Jeigu tą vamzdį Baltijos dugnu ties ir nuties, ir kol kas dar neišnuodys pajudintomis Antrojo pasaulinio karo cheminėmis bombomis visų „pribaltų” čiabuvių gintariniuose krantuose, vamzdį būtinai reikės ginti. Pavyzdžiui, nuo estų teroristų. Rusijos laivynas su raketomis išsirikiuos išilgai vamzdžio; jau projektuojamos ir stacionarios kariškos platformos (švedai pašiurpę), ir neutraliais laikomi tarptautiniai vandenys taps Rusijos strateginiais vandenimis drumstame Baltijos ežere. Ką tada veiks šrioderiai su štoiberiais? Plos rankomis, galime neabejoti. Gal ir Vilnius plos, nelygu kokia bus Vyriausybė. O kol kas dėl Baltijos visi tyli, subedę uždumtas akis į menką radaro aikštelę.

Ar Vokietija atsako už tai, ką užtaisė? Ne,”juk vamzdį ties privačios kompanijos”! Dantų užkalbėjimas pageidaujantiesiems. Rusišku stiliumi, jei norite. Bet štai pačioje Rusijoje jau svarstoma, tad netruks atsirasti Kremliaus „įstatymų” apie „Gazprom” teisę turėti privačią kariuomenę.

Kam? Infrastruktūroms kaip antai Latvijoje arba Kaune ginti nuo tarptautinio terorizmo. Kremlius tik stebės, niekuo dėtas. Juokingiausia, kad visa tai nėra kažkieno gąsdinimai ir angelų demonizavimai, o gana atvirai ir įžūliai didžiųjų valdovų svarstomi dalykai. Laikas atostogauti, Europa!

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Nuomonė su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.