BBC atsiprašė karalienės Elizabeth II už sudarytą klaidingą įspūdį

BBC ketvirtadienį atsiprašė karalienės Elizabeth II (Elzbietos II) už sudarytą klaidingą įspūdį, kad ji skubiai išėjo iš JAV fotografės Annie Leibovitz (Eni Leibovic) fotosesijos.

BBC kaltino kompaniją, kuri atsiuntė vaizdo klipus, sumontuotus taip, jog atrodo, kad monarchė prarado kantrybę paprašyta nusiimti karūną. Tos filmuotos medžiagos išvis nederėjo rodyti, nurodė transliuotojas.

Ši istorija tarp svarbiausių žinių atsidūrė tada, kai žurnalistams buvo parodytas reklaminis klipas apie BBC penkių serijų dokumentinį filmą „Vieni metai su karaliene” (A year with the Queen), kuris turi būti parodytas šį rudenį.

„Šiame klipe yra epizodas, kuris leidžia suprasti, kad karalienė pirma laiko išėjo iš pozavimo seanso. Taip nebuvo, ir tikroji įvykių seka buvo klaidingai nušviesta, – sakoma korporacijos pareiškime. – BBC norėtų atsiprašyti ir karalienės, ir Annie Leibovitz už bet kokius nemalonumus, kuriuos tai galėjo sukelti”.

Tai dar vienas nemalonus įvykis Didžiosios Britanijos visuomeniniam transliuotojui, nutikęs kelios dienos po to, kai jam buvo liepta sumokėti precedento neturinčią 50 tūkst. svarų (254 tūkst. litų) baudą už jau 50 metų rodomame vaikų šou „Blue Peter” inscenizuotą konkursą, dalyvaujant neva skambinančiam žiūrovui.

BBC finansuojama iš mokesčių mokėtojų pinigų, o jo reputacija dėl kokybės ir sąžiningumo yra itin delikatus klausimas.

Minėtame reklaminio klipo epizode A.Leibovitz prašo monarchės, kuri į fotosesiją atėjo su karūna ir oficialiais drabužiais, karūną nusiimti, kad nuotraukos būtų ne tokios oficialios. „Gal pabandykime be karūnos? Ne taip puošniai, juk mantija ir taip labai efektinga?” – pasiūlė fotografė.

Karalienė pažvelgia į ją lediniu žvilgsniu ir, rodydama į savo apdarą, sako: „Ne taip puošniai? Kaip jūs manot, kas tai?”

Po to klipe rodoma, kaip karalienė sparčiai žingsniuoja koridoriumi ir sako savo darbuotojams: „Nieko nekeisiu. Tokio rengimosi buvo pakankamai, labai ačiū”.

Tas epizodas, kurį žiūrint atrodo, kad ji skubiai išėjo iš pozavimo seanso, iš tikrųjų buvo nufilmuotas anksčiau, jai einant pozuoti.

BBC atstovė vėliau dėl įvykių sekos pakeitimo kaltino prodiuserių kompaniją „RDF Media Group”.

„Vakar spaudos konferencijos metu „BBC One” skyriaus vadovas nežinojo, kad tie klipai sumontuoti ne pagal įvykių seką. Tokios sekos juos BBC pateikė nepriklausoma prodiuserių kompanija, kurianti šį filmą. Todėl … manėme, kad seka tokia ir buvo”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.