Politikai ir partijos privalo nustoti kištis į teisėsaugos reikalus – ministras pirmininkas

Premjeras Gediminas Kirkilas paragino politikus ir partijas nustoti kištis į teisėsaugos reikalus.

„Ir Valstybės saugumo departamento veiklos tyrimo metu sakiau, ir dabar norėčiau dar kartą pabrėžti: politikai ir visos partijos pirmiausia privalo nustoti kištis į teisėsaugos reikalus. To negalima nurodyti jokiais įstatymais, bet tai reikia įsisąmoninti. Dabar tokia situacija, jog kai kurios partijos dar pernelyg lenda į teisėsaugos reikalus. Parlamentinė teisėsaugos institucijų kontrolė turi būti, bet ji taip pat neturėtų peržengti tam tikrų ribų”, – sakė G.Kirkilas interviu „Lietuvos rytui”.

Anot jo, dabar realios parlamentinės kontrolės nėra, ir tai – „rimta Seimo problema”.

Paklaustas, ar, jo nuomone, reikia paviešinti Lietuvos valstybės saugumo karininko Vytauto Pociūno žūties Baltarusijoje tyrimą, kad būtų užkirstas kelias spekuliacijoms dėl to, atsakė, jog „viena vertus, būtų šventvagystė dar kartą narplioti velionio žūties aplinkybes, skaudinti artimuosius, tačiau, kita vertus, visuomenė turi teisę žinoti tiesą”.

„Galbūt, paviešinus paslapties nesudarančią, tyrimo medžiagą, nutiltų beveik metus nerimstančios aistros dėl šios istorijos”, – sakė G.Kirkilas.

Jis taip pat sakė, jog „labai rimtai vertintinos” prielaidos, jog VSD vadovo nušalinimas, tyrimas dėl policijos generalinio komisaro veiklos gali būti sietini su artėjančiais Seimo rinkimais ir kai kurių partijų siekimu į svarbius postus prastumti savus žmones.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.